E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs öldürmese de bu fatura öldürür!---

Korona virüs öldürmese de bu fatura öldürür!

Korona virüs öldürmese de bu fatura öldürür!
22 Mart 2020 - 07:30 borsagundem.com

ABD'de Kovid-19 için tedavi gören bir kadına yaklaşık 35 bin dolar fatura çıkması şaşkınlık yarattı.

Sağlık sisteminin pahalılığı nedeniyle sık sık eleştirilen ABD'deki hastane faturaları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. 

ABD'de Kovid-19 teşhisi konulan ve daha sonrasında tedavi olan Danni Askini isimli bir kadın yaşadığı süreci Twitter hesabından paylaştı.

Nefes darlığı, ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi belirtileri olan Askini, ilk olarak Boston'da bir hastanenin acil servisine gittiğini ve burada kendisine "zaturre" olabileceği ve evine gidebileceğinin söylendiğini anlattı.

Belirtilerinin sürmesi ve kötüleşmesi üzerine iki kere daha hastaneye gittiğini ve son gidişinde kendisine Kovid-19 testi yapıldığını belirten Askini, testten 3 gün sonra aldığı sonuçlarda kendisinde virüse rastlandığını kaydetti.

''Önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi''
Test ve tedavi sürecinde sağlık sigortası olmadığına ve o dönem Başkan Donald Trump'ın testlerin ücretsiz olmasını öngören yasayı onaylamadığına işaret eden Askini, "Daha sonra önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi. Tam anlamıyla şok olmuştum. Çevremde kimsenin bu kadar parası yoktu." ifadelerini kullandı.

Virüsü atlattığını ancak yine de tedbiri elden bırakmadığını kaydeden Askini, söz konusu ücretin karşılanması için devlet destekli sağlık sigortasına (Medicaid) başvurduğunu ve bekleme sürecinde olduğunu aktardı.

Sigorta kapsamına ve hastanelere göre faturalar değişiklik gösteriyor
ABD'de Kovid-19 testleri, Trump'ın imzaladığı yasa tasarısının ardından ücretsiz hale getirildi.

Ancak yine de ilk muayene ve tedavi süreci için hastalara çıkacak faturanın ne kadar olduğu, testin hangi laboratuvarda yapıldığına, tedavi uygulanan hastaneye ve kişinin sağlık sigortasının kapsamına göre farklılık gösteriyor.

Kaiser Family Foundation'ın yayımladığı bir araştırmaya göre, Kovid-19 testleri ve tedavisi için ABD'lilere ortalama 9 bin dolar fatura çıkarken, kişinin tedavi sürecine göre bu rakam 20 bin doları bulabiliyor. 

Çarpıcı virüs iddiasıyla ilgili Trump'tan açıklama

Erdoğan: Sağlık ekipmanları açısından bir sıkıntı yok

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vb22 Mart 2020 20:15

    kar marjı ( %1000 gibi oaranlara kar demek ne kadar doğru ) en yüksek sektörler , 1 ) silah sanayi ( insan öldürür ) 2) sağlık sektörü ( insan kurtarır )  ,  hiyerarşik olarak kaçınılmaz ama mokunu çıkarmasalar bari

  • Realizm 22 Mart 2020 18:54

    Kapitalizm işte böyle bir durum. Kahrolsun Amerika. Yaşasın Küba...

  • 🤣🤣🤣😂😂😂22 Mart 2020 21:18

    Nedim efendi korana seni öldürmez. Seni okumuşlar. Görevine devam et.😂😂😂😂

  • Nedim22 Mart 2020 20:30

    Herifte plak takılmış!  Yok bilmem  Amerikan Gemilerini kovalamış ta yık birileri şükür namazı kılıyormuş ta!  Kusura bakma da hala sende s...ke sürülecek akıl yok.  Kafa kilit olmuş eski plak çizilmiş!  ne anlatsan boş. Çaksan da girmez taksan da yerinde durmaz iyice laçka olmuş!  Allah ın aptalı hala sağ sol mücadelesi zan ediyor.  Yani komünizme dünden razı!  vay benim sersem  pinokyom!  

  • Bir hatırlatma 22 Mart 2020 19:55

    Solcular amerikan savaş gemilerini istanbul limanından kovarken kimileri de onlar için şükür namazı kılıyordu.

  • Nedim22 Mart 2020 19:16

    he he!  Hepsi acından geberiyor!  Komünist  Rusya da Stalin ve  Lenin dönemlerinde  65 milyon insanın katledildiğinden haberin var mı önde gideni?  Bu ülkelerin nüfusu niye az hiç düşündün mü  gerzekler kralı?  Üç beş kelimelik cümleler ile olayı Kapitalist Komunist mücadelesi yapmak tam da senin gibi yakışır. 

  • Mehmet22 Mart 2020 13:05

    Bizim devletimiz en sosyalist devletten daha sosyal bir devlettir. . . Bu böyle biline. Avrupalılar Amerikalılar bile buraya ameliyat için geliyorlar. Abd de cebinde 5 bin usd yok ise acile gitmezler. Burda beş parasız insanlar acilde tedavi görürler.

  • Vatandaş 22 Mart 2020 18:58

    Sağlık çalışkanları maske bulamıyor. Dezenfektan üstünler 4 katına çıkmış. Devletin bomonti ilaç.fabrikası ile yıllar önce Çin' e aşı gönderen Hıfzıssıhha Kurumu kapatılmış. Sen daha uyu

  • Nedim22 Mart 2020 15:57

    Nankör ler anlamaz!  Boşuna uğraşma!  Burunlarının ucunu görmezler!  İktisattan , Siyasetten  ahkam keserler kahve köşelerinde içi kurumuş fosiller.  Ağzı bozuk  içi kurumuş ne idüğü belirsiz köşe olmuş  yazarları pozisyonundaki ağzı bozuk soytarılarını okuyunca  heyhat kendini alim zan eden dangallar ile dolu ortalık.

  • b22 Mart 2020 12:49

    Haber eksik olmuş orjinalini muhakkak okumanızı öneririm. Yazarak anlatarak torollerin saldırına mağruz kalırım.

  • doğru22 Mart 2020 09:58

    bizim millet de en ufacıcık bir şeyde hastahanelere koşuyor ,amerikada bir hekim 12 hastanın üstünde bakmıyor, bizim burda hekimler gece gündüz hafta sonu hastahaneden çıkamıyor günde  100 ün üzerinde hastaya bakıyor ve amerikada bir hekimin maaşı 30.000 dolardan başlıyor pilot 8000 dolar burda hekim pilotun onda biri maaş alıyor baktığı hasta sayısıda on katı...

  • mustafa22 Mart 2020 11:30

    böyle ezbere konuşanlara inanmayın dünyada gelire gçre en fazla maaş alan doktorlardır türkiyede öyşe 30 bin dolar maaş falan yok.Avrupada uzman 5000 euro alır türkiye deki bu ekonomi ile bu maaşı alır

  • Sagage22 Mart 2020 11:29

    Abd den iyi bilecen demek ki kıyas olur. Gelişmiş teknoloji üretim ülkeleri bilmiyor da bizim cahil türk biliyor herşeyi maşallah. Bir sürü insan pilot olur da esas mesela iyi cerrah olamaz. Zaten otomatik pilot var. Yakında yapay zeka bile halledecek çoğu işi.

  • Emrah 22 Mart 2020 10:30

    Böyle kıyas olmaz her isteyen pilot olamaz.Ve eğitimleri çok ağırdır bilmeden yorum yazma.

  • Türkoğlutürk 22 Mart 2020 09:00

    Küçük Amerika hayali kuranlar okusun.

  • Nedim22 Mart 2020 16:06

    Be sersem sen kendine pay biç.  60 ihtilalinin önde gelen .lerinden  Madanoğlu  İngiliz Muhipleri Cemiyeti üyesi idi.  Tam bir Sosyalist görünümlü Kemalist olmasına rağmen  Amerikanın istediğini yaparak 60 ihtilalini yapmış bir kahpedir.  Üşleyi de 30 yıl geriye bırakmıştır. Şimdi zırvalayıp durma!  Bu malum cemiyet te Osmanlı döneminden beri yapmadığı kahpeliği bırakmamış ittihat ve Terakki den de bir çok üyesi vardı.O güdük aklınla kurduğun iki  üç kelimelik cümlelerle  ergen çocuk aklından kurtul.  

  • Osman22 Mart 2020 07:51

    Ulan devletimizin kıymetini bilin hainler. Elde ne devletler var

  • Korkor22 Mart 2020 10:31

    Cari açığa bir bakın nereden geliyor suyun bolluğu. İlerde paralı olacak hepsi cahil hainogluhainler. Nereye kadar taşınabilecek tüketim, inşaat, vergi, bedava sağlık hizmeti

  • SGK22 Mart 2020 09:34

    Ne o kadar fatura olması ne de şımarık cahil halkın her gün hastaneye gidip habire devlete yük olması adil değil. Burada halktan daha çok para alınmalı. Devlet dediğin birinin yükünü diğerine yıkan kurum. Para yetmezse vergi alıyor peki kimden alıyor habire hastaneye bedavaya gidenlerden mı hayır sağlıklıdan da

  • Vatandaş 22 Mart 2020 09:04

    Bilmez hainler. Şehir hastanelerinin ne kadar doğru bir karar olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Şükretmesini bilin , Erdoğan düşmanlığı yüzünden vatan haini olmayan. Türkiye'de yaşanmaz diye kaçan alçaklar şimdi ölüm korkusundan güzelim ülkemize sığınma talepleri oluyor. Bizi ab sürecinde kapısında süründüren ülkeler yakında bizim kapımıza dayanıp bize yalvaracaklar. O günler çok yakın... Selam ve dua ile kardeşlerim.