E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇarpıcı virüs iddiasıyla ilgili Trump'tan açıklama---

Çarpıcı virüs iddiasıyla ilgili Trump'tan açıklama

Çarpıcı virüs iddiasıyla ilgili Trump'tan açıklama
22 Mart 2020 - 07:20 borsagundem.com

Washington Post'un yayımladığı "ABD istihbaratı ocak ve şubat ayında pandemi uyarısında bulundu" iddiasıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trump, konuşmasında, Kovid-19'u "Çin virüsü" olarak nitelendirmeyi sürdürerek hafta içinde virüsle mücadeleye hız verdiklerini ve birçok yeni adım attıklarını anımsatarak, dün de dini liderlerle virüs konusunu değerlendirdiklerini söyledi. 

Virüsün yayılmasını engellemek için insanları evlerinde oturmaya teşvik ettiklerini belirten Trump, "İlk kez insanları çalışmaya değil, çalışmamaya davet ediyoruz. Dünya tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyor. Sadece biz değil, diğer ülkeler de aynı şeyi yapıyor." dedi. 

Washington Post gazetesinde dün yayımlanan haberdeki "ABD istihbaratı ocak ve şubat ayında pandemi uyarısında bulundu" iddiasına Trump, şu sözlerle yanıt verdi:

"Tamamen yanlış bir haber. Bu, utanç verici. Burada sorun Çin. Onlar bize önceden bilgi verseydi ona göre adım atardık ama Çin çok ketum davrandı. Çin, New York Times, Washington Post ve Wall Street Journal'ı ülkeden attı, buna rağmen bizim gazetelerimiz yanlış haberlere devam ediyor. Bu haberler beni değil, gece gündüz çalışan kişileri küçük düşürüyor." 

Trump, ayrıca kendisinin attığı adımların eleştirildiğinin anımsatılması üzerine, "Ben geç kalmadım, aksine oldukça erken davrandım. Sınırları kapattığım için beni ırkçılıkla bile itham ettiler." dedi. 

Kovid-19 salgını nedeniyle kendi işlerinin de zarar gördüğünü belirten Trump, "Bu virüs sorunu karşımıza çıkana kadar, dünya tarihindeki en iyi ekonomiye sahiptik." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan: Sağlık ekipmanları açısından bir sıkıntı yok

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk22 Mart 2020 16:46

    Biri bu adamı sustursun ya

  • Mehmet22 Mart 2020 13:37

    Ortada bi komplo teorisi dönüyor. . Trump ve ekibi aileler imparatorluğunu bitirmek için çin de bu hastalık işini başlatmış ve borsalari patlatmis diyorlar. . Malum abd borsasi da ailelerin elinde. . Çin deki şirketler de ailelere ait. Bu ne kadar akla yatkın bir komplo teorisi düşünmek gereklidir derim. .

  • bir yorum.22 Mart 2020 09:56

    bir abd filmi seyretmiştim yaşlılara yer yok başrolde tommy lee jones oynuyordu sanırım gerçekten çok etkilenmiştim. bu virüs te yaşlıları öldürüyor. Öyle bir virüs üretmişler ki sadece yaşlı insanları öldürüp duruyor. Ben her zaman diyorum bunu yapanlar acımasız bu işin çözümü bm nezdinde etki nüfus planlamasıdır. Çok çocuk yapmayı engelleyecek tedbirler alınmalıdır. insan nüfusunun bu şekilde artmasının önüne geçilmelidir.yoksa böyle kaoslar her zaman yaşanacak birileri bir virüs üretecek ve masum insanları öldürmeye başlayacak bakın savaşlar duruyor mu her tarafta kan şiddet gözyaşı bunun temel sebebi insan nüfusunun çok olmasıdır.Bakın doğanın dengesi olan hayvanların bitkilerin nesli tükeniyor.arıların nüfusu 1/3 oranında düşmüş karıncalar bile yok olmaya başlamış. İnsan sayısının önümüzdeki 50 yılda azaltılması gerekiyor tabii doğal süreçle ve etkin nüfus planlamasıyla böyle virüsle savaşla öldürerek değil.