E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKorona virüs alarmı emlak sektörüne yaradı---

Korona virüs alarmı emlak sektörüne yaradı

Korona virüs alarmı emlak sektörüne yaradı
17 Şubat 2020 - 10:25 borsagundem.com

Korona virüs dünya ekonomilerinde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olurken bu yeni tablodan fayda sağlayan Amerika Birleşik Devletleri emlak sektörü oldu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs (COVID-19) 2020 yılının büyüme beklentilerine büyük bir darbe indirirken Amerikan emlak sektörü beklenmeyen bir yükselişe sahne oldu. Son derece ucuz borçlanma maliyetleri, geçen yıllardan bastırılmış talep ve düşük bütçeli konut inşaat sektörü bu verimli gidişatın nedenleri arasında gösteriliyor.

Dünyaca ünlü emlak komisyon şirketi Redfin’in CEO’su Glenn Kelman konuyla alakalı “Yıllar önce Yunanistan borç krizi sırasında insanların korkacağına dair bir teorim vardı yalnız insanlar haberlere yalnızca omuz silktiler” ifadelerinde bulundu. Kelman “Son birkaç yıl, daha yüksek oranlar bekleyen herkesi aptal durumuna düşürdü ve Amerikan istisnacılığına meydan okudu. ABD ekonomisi güçlü kalmaya devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Bu yılın ilk çeyreğindeki kazanımları üzerine Kelman “Bu ay Portland, Ore'un dışındaki uzak bir bölgede 30 alıcıyla olan bir pazarlık savaşından bahsetti. Üzerinde pazarlık edilen mülk seyyar bir evdi. Arz ve talep yasası gayrimenkulde yavaş yavaş işlediği için bu durum çok daha uzun sürebilir" ifadelerinde bulunuyor.

Moody’s Analytics’in baş ekonomisti Mark Zandi virüsle emlak sektörü arasındaki ilişkiye değinerek “Korona virüs bir çeşit kara ironi gibi emlak piyasasına yardım ediyor” ifadelerinde bulundu. Zandi “Küresel yatırımcılar ABD’ye girerken faiz oranları düşüyor ama bu ekonomiye zarar vermiyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)