E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKonutta vergi indirimi hangi hisseleri etkileyecek---

Konutta vergi indirimi hangi hisseleri etkileyecek

Konutta vergi indirimi hangi hisseleri etkileyecek
22 Eylül 2014 - 10:40 borsagundem.com

Hükümet konut satışlarında uygulamış olduğu yüzde 18’lik KDV’yi Haziran 2015’e kadar yüzde 8 veya yüzde 1’e düşürmeyi planlıyor

AKP milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz, konut stokuna çözüm bulmak için yapılacak bir düzenleme ile Haziran 2015'e kadar konutta vergilerin inebileceğini söyledi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Dubai'de düzenlenen gayrimenkul fuarında açıklamalarda bulunan Demiröz, konut stokunun artması üzerine yüzde 18 ile yüzde 8'lik vergi oranlarında indirim sağlanabileceğini söyledi. Demiröz, konut sektöründe yaşanan yavaşlamanın Türkiye'nin büyüme rakamlarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Daha önce mevcut konut stoklarının eritilebilmesi için bu sektöre yönelik uygulanan KDV'nin azaltılması söz konusu olmuştu. Bugünkü ortamda aynı şekilde yeni bir girişimin tekrar başlatılması artık bizim üzerimize farz olmuştur...İnşaat sektörünün önünün açılması için çalışmalar yapıp bunları sunacağız" dedi. 

En çok konut geliştiren şirketler olumlu etkilenir

Konutta vergi indiriminin halka açık şirketlere etkisini değerlendiren İş Yatırım şu görüşlere yer verdi:

''Habertürk’ün haberine göre Planlama ve Bütçe Komisyonu sözcüsü Vedat Demiröz konuttaki%18’lik KDV’yi sektörü desteklemek için Haziran 2015’e kadar %8 veya %1’e düşürmeyi planladıklarını açıkladı. Hükümet 2012 yılsonunda konutun mevkiine bağlı olarak konut vergisini %8 veya %18’e çıkarmıştı. Simdi konut sektöründeki arz talep dengesizliğine karşı geri adim atarak %18’lik KDV’yi Haziran 2015’e kadar indirmeyi planlıyor. Olası vergi indiriminden en çok konut geliştiren EKGYO ve SNGYO gibi şirketlerin olumlu etkilenmesini bekliyoruz, bunların yani sıra daha çeşitlendirilmiş portföylere sahip olan TRGYO ve ISGYO’da olumlu etkilenecektir. Olumlu''



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)