E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonutlara değer artış vergisi geliyor---

Konutlara değer artış vergisi geliyor

Konutlara değer artış vergisi geliyor
31 Ekim 2020 - 10:07 borsagundem.com

Toplu Değerleme Sistemi ve Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi ile 39.1 milyon konutun değer artışı takip edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı böylece sistemin devreye sokulmasının ardından vergide adaletin pekiştirilmesini sağlayacak

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eylül 2020 sonu itibarıyla Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ile azalışını takip etmek ve adil bir vergi sistemini yerleştirmek için 2 yeni birim kuracak.

DANIŞMANLIK VERİLECEK
Bu kapsamda Çevre Bakanlığı gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım-satım değerinin belirlenmesi amacıyla Toplu Değerleme Sistemi'ni kuracak. Sistemin geliştirilmesi için Dünya Bankası finansmanlı danışmanlık hizmeti 2021 yılında kullanılacak.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre bakanlık böylece sistemin devreye sokulması ile vergide adaletin pekiştirilmesini sağlayacak. Sistemin tasarımı ve uygulanmasına ilişkin düzenlemeler ile gerekli altyapı bakanlık tarafından oluşturulacak.

ARTIŞ İZLENECEK
Bakanlık ayrıca Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi kuracak. Taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet bilgileriyle birlikte tutulacak. Böylece tapu işlemlerinde gerçekleşen fiyatın kaydedilmesi, değer değişimlerinin takip edilebilmesi, kamu yatırımları ve düzenlemeleri sonucu ortaya çıkan değer artışlarının takip edilebilmesi, yer seçim analizlerine katkı verilmesi ve taşınmaz değer haritalarının oluşturulabilmesi için kurulacak yeni sistem ile taşınmazların değerleri sürekli olarak takibe alınacak.

VERGİLERE ÇEKİDÜZEN
Programda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gayrimenkuller üzerinden alınan vergileri diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesini dikkate almak suretiyle yeniden değerlendireceği de kaydedildi. Buna göre, kişilere ait gayrimenkullerden alınan vergilerin ülke düzeyinde tasarrufun teşviki ve kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesi kapsamında, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için konuya ilişkin ilgili mevzuat taramaları yapılarak bu yöndeki düzenlemeler gözden geçirilecek.

TEK KOORDİNAT SİSTEMİNE GEÇİLECEK
Türkiye'de tek koordinat sistemine geçecek. Buna göre 22.3 milyon parselin güncelleme işlemlerinin sonuçlandırılmasıyla birlikte ülke genelinde toplam 58 milyon parselin tek koordinat sistemine geçilmesi sağlanarak Kadastro Modernizasyon Projesi tamamlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (64)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BOZOK01 Kasım 2020 00:59

    1 den fazla konutu olanlardan ek vergi alınmalı. Araçlarda da lüx araç vergisi olmalı. Birden fazla aracı olanlardan da ek vergi alınmalı. Lüx yaşama son verilmeli.

  • Muharrem kılıç09 Kasım 2020 12:22

    Senin dünya ilgin yok neden dersen bu kadar cahilce bir yazı olamaz sen zaten bunların hepsini ödüyorsun verginin vergisinide ödüyorsun örnek ÖTV örnek özel iletisim daha sayayımmı

  • Realtor 01 Kasım 2020 00:48

    Üzerine kayıtlı tek konut ve tek işyeri olandan emlak vergidi alınmamalı ve değerlenme farkı vergisi alınmamalı. İkinci gayrimenkullerde normal vergiler alımalı, ve üçüncü dördüncü beşinci gibi fazla sayıda gayrimenkul sahipliğinde , her biri için belli oranda artırılmış vergiler alınmalı. Fazla gayrimenkul ile rantiyecilik olayları minimize edilmeli. Fazlasının satışı daha dengeleyici olur fşyatlamalarda

  • Hakkı15 Aralık 2020 19:24

    Oturmuş vergileri kurcalayıp ilave vergilerle para yön değiştirir.Konut satışını arttırmak için alınan tedbirlere darbe vurur.inşaat sektörü krize girer.Ne kadar da dar düşünceler var.

  • Kredi.01 Kasım 2020 00:42

    Tekrar ucuz cazip konut kredi uygulamaya konulup konut stopu tüketilmeye çalışılmalı. Ama sadece sıfır konutlara kredi uygukanmalı. Yoksa kişiler ucuz krediyi almak için muvazalı ikinci el çok satış yapmaktalar. Mesela sadece borsadaki gyo projelerine ait sıfır konutar ve bazı büyük proje konutları için bu krediler gecerli olmalı. Tabi krediden önceki belirlenmiş fşyatlardan satışlar olmalı, cazip krefi var diye yine fşyatlar şişirilmemeli.

  • Emre01 Kasım 2020 00:35

    Bir konuta sahip olanlardan emlak vergisi ve değerlenme farkı vergisi alınmamalı. ikinci konut için emlak vergisi alınnalı, üçüncü ve dördüncü için %10 ve %15 gibi artıralarak emlak vergisi alınmalı. Rantiyecilik azaltılmalı. İşyerleri içinde aynı durum söz konusu olmalı. Bir işyeri gayrimenkulu olandan emlak ve değer artılı vergisi alınmanalı, ikinci üçüncü için işyeri gayrimrnkul için artırılarak emlak vergisi alınmalı.

  • Mesut31 Ekim 2020 22:46

    Uzatmayin boyle istediniz boyle oldu simdi burda laf qevelemeyin...

  • Erol g.31 Ekim 2020 22:29

    100 METREKAREDEN BÜYÜK MÜSTAKIL EV/DAIRE/YAZLIK YAPIMI KANUNLARLA YASAKLANMALIDIR - KİŞİLERİN AİLE BİREYLERİ SAYISINDAN FAZLA SAYIDA KONUT SATIN ALMALARI YASAKLANMALIDIR BELEDİYELER 100 METRE KAREYİ GEÇMEYEN 1 ODA- 1+1-2+1-3+1 SOSYSL KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMELİDİR

  • Ali31 Ekim 2020 20:10

    2001 krizi hayat standardı vergisi dolayısıyla çıktı yurtdışına hesaplar açılır internetten eft edilir. Bu tarz vergiler doğru değil gelirine göre bizim kadar yüksek vergi ödeyen toplumda yok dünyada.

  • Ali31 Ekim 2020 20:06

    Servet vergisine bahane aranıyor.

  • Şenol31 Ekim 2020 19:56

    Çocuk vergiside alırlar yakında. Çocuk yapınca yıllık bin lira vergi alırlar.

  • Veli 31 Ekim 2020 18:53

    Olmaz öyle şey. Nasıl geçiniyoruz hiç soruyorlar mı. Karnımızı zor doyuruyoruz elimizdeki evi satıp bankaya faize koyup mu yiyelim bunumu istiyorlar. Kiracı olsak daha iyi.

  • AkTorol Ahmet Ötzbir31 Ekim 2020 18:29

    Ülkemize gelen, parası TL 2 ye katlayan afrikalılardan ekstra vergi alınsın. elinde mızrak kçnda yaprak takma vergisi... Paraları 2 ye katladı tl mizi... 

  • Kadir31 Ekim 2020 18:18

    Malımızın ortağı oldular. Değer kaybedince ev eskiyince bakımı gelince devlette yarısını versin. Ebi boyayacağım para verin bana.

  • Mucise Reis ;)31 Ekim 2020 17:42

     Nasrettin Hoca olayın bari, Fıkra anlatayım. güldürürken bende düşündüreyim.....Hepsi imam hatip över, çocukları abd kolejinde okur...hepsi şehitliği över,eskiden çoğu  askerlik yapmadı raporlu amma şimdi paralı... Hepsi Arapları sever, başlarına bir şey geldi mi hoop ABD ve Avrupa ya kaçar gider kaybolur...Hepsi ekonomiyi över, bir tanesinin çocuğu asgari ücretli çalışmaz.... Hepsi çıkan yasaları över, ev vergilerini över  ama hepsi villalarda, deniz manzaralarında fakirlerden uzak evlerde sitelerde yaşamayı tercih eder... Nasrettin hoca derki, "Sorun sende değil, bunları seçen bende" :D Özetle, bu yeni vergileri bal gibi ödersiniz.. Çünkü suçlu Nasrettin hoca, olayları anlatan o HOCA : ))) Çünkü bunları seçen Nasrettin Hoca, kılıç hakkı onda...

  • No name31 Ekim 2020 17:39

    Yandaş kanal sahibinin vergi borcunu affet ama halka gelince acımasızca vergi uygula vicdan varmı sizde hakkımı helal etmiyorum size

  • Metin31 Ekim 2020 17:35

    Sıra Leyleğe geldi

  • manevra 31 Ekim 2020 17:02

    Millet kızgın neden? vergi veriyor ama kızgın. Çünkü bu devlet vergi alırken işin b.kunu çıkarıyor da ondan. araç alırken ötv nin kdv sini alan başka ülke var mı merak ediyorum. Kredi cektik ev aldık. once banka faizi cukka sonra sana saçma sapan ek hizmetler, sigortalar yapar.. sonra devletimiz der ki kredi alırken bunun bsmv sini vs. ödedin mi geeelll... dask yaptın mı geelll. sigorta dask vs ordan da vergi aldı mı...alım satım vergisi, yok döner sermaye payı ama sonra bitmiyor geell çtv ve emlak vergisi verdin mi öde bakim, su elektrik doğalgaz bağlatacan mecburi geell sayaç okuma, bağlama ücreti, açma parası, damga vergisi, yok sayaç parası yok bakım ücreti yok zıkkımın dibi ücreti...bunlar kesmedi bir üst kademeye geçtiler evi satıyorsun devlet diyor ki geeell sen bu evi aldın eşek gibi çalıştın faizleri ödedin bi ton vergi kazandım ama yetmez.. senin ev 3 liraydı sattın 5 e para kazandın ver bakayım payımı. sonra yeni ev alıcaksın tekrar bir döngüye devam....

  • ye31 Ekim 2020 18:28

    vergi verelim. Sayıştay yolsuzluk buluyor. yolsuzlukları web sitesinde hataları yayınlıyor ama malıye bunları incelemek yerıne, yanlış ve fazla alınan vergileri azaltmak yerıne, yapılan yolsuzlukları devletın sayıştay raporlarını görmezden gelıyor, açığı verginin vergisini alarak gene milletten çıakrtıyor... ayıp bee

  • Asım31 Ekim 2020 16:46

    O kadar vergi alıyorlar ama emekli maaşı 1.500 lira

  • Kenan31 Ekim 2020 16:45

    Bı bu kalmıştı,daha çok şey çıkacak daha çok şey vatandaşın sırtına bindirilecek. Demek ki hakediliyor

  • Gülfidan Solmaz31 Ekim 2020 16:43

    (Vergi Vermek Kutsal Vazifedir) diyen büyüklerimizin nasihatleriyle büyüdük. Vergisiz hizmet olur mu, maaş almadan işyerinde çalışmak ahmaklık mı yoksa gereklilik mi? Öyleyse ben vergimi severek veriyorum, bu devletimi çok seviyorum. Vergi vermek istemeyenler mağaralarda yaşayıp oradan asla dışarı çıkmamalı, karanlıkta aç ve sefil bir hayat yaşamalı.

  • Misafir 31 Ekim 2020 16:40

    Bencede doğru bir karar her evi her arabası olan bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için evi ve arabasının değeri kadar para vermeli

  • Özge31 Ekim 2020 16:37

    Böyle birşeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Başkanlık gelince ülke uçacaktı ama ger gün vatandaşa yeni vergi koymaktan vaşka bir şey yapmıyorlar.

  • Taki31 Ekim 2020 16:22

    Bu millete az bile, daha çok vergi alınsın bu vergilerin altında millet inim inim inlesin.

  • Yavuz Selim31 Ekim 2020 16:15

    Bazı utanmaz "vatan tanımazlar" devletimizin her hizmetinden faydalanmak hakkı olduğunu ancak vergi vermenin gereksizliğini burada dile getiriyor. Be kara cahiller devletin emrinde milyonlarca insan var, binalar, yollar, hastahaneler v.s. yapılıyor, vatan savunmasına kattrilyonlar harcanıyor, bunun parası nereden gelecek diye bir düşün yobaz kafa.

  • Ömer31 Ekim 2020 21:45

    Senin sabah akşam avrasya tünelini aracınla kullanmaya davet ediyorum. Osman gazi köprüsünü sürekli kullan. 3. Köprüyü sakın es geçme otoyolları köprüden pahalı. Sen geçmezsen parası kullanmayanın cebincen çıkacak. Geçiş garantili dolara odaklı yaptırdılar.

  • Memet k31 Ekim 2020 20:51

    İşten atıldım tazminatımın 4 te birini vergi kestiler neyi savunuyorsun hacı

  • LEVENT31 Ekim 2020 17:17

    Yavuz Selim gelen seçimlerde artık böyle hararetli hakaret edemeyeceksiniz siz milleti hakaretle algıyla dize getiremezsiniz!

  • Vatandaş31 Ekim 2020 16:44

    50 bin liraya ülkeye giren otomobili vergilerle 200 bin liraya, 2 liraya gelen benzini 8 liraya satıyorsun üstüne yol yaptım diyerek yoldan para alıyorsun. Sen bu hizmetleri yapmaya mecbursun. Dört dörtlük işleyen Atatürk havaalanını kapatıp yabancıya yeni havaalanı yaptırıp ülkeyi borçlandırıyorsun. Allah akıl fikir versin.

  • Erol31 Ekim 2020 16:39

    Yollar köprüler şehir hastaneleri hepsi yabancıya yaptırılıyor para yabancıya gidiyor. Ülkenin gelecek 25 yılını borçlandırıyorlar uyan artık.

  • Ünal31 Ekim 2020 16:02

    Padişah bizimle eğleniyor. Yahu bunlara kim hangi akılla oy veriyor anlamıyorum. Asgari ücret 2 tane çeyrek altın değerine gelmiş uyanın artık somali dırumuna geldik.

  • Adem31 Ekim 2020 15:57

    Hakkımızı helal etmiyoruz. Halkın cebinden elinizi artık çekin. Üreterek ülkeye girdi sağlayın. Halkı koyun gibi sağarak değil.

  • Karagülle31 Ekim 2020 15:49

    Konutta değer artmıyor.enflasyon arttıkça döviz arttıkça değeri artıyormuş gibi görünüyor.

  • hasan31 Ekim 2020 15:13

    Çoğu yurtdışından paravan şirketler ve aracı yatırım kurumları vasıtası ile Borsada bir ayda % 150 para tokatlayan spek ler ve patronlar ne kadar vergi ödüyor acaba. Bunlardan vergi almayı düşünün bence.

  • Erol g.31 Ekim 2020 15:11

    KONUT YAPIMI ÜLKE NÜFUSUNU AŞMAYACAK ŞEKİLDE SINIRLANDIRILMALIDIR BELEDİYELER SOSYAL KONUTLAR YAPIP AYLIK 500 EURO=4800 TL ALTINDA GELIRI OLANLARA KİRAYA VERMELİDİR SOSYAL KONUTUN KİRASI KİŞİ/AİLENİN AYLIK GELIRİNİN % 10 CİVARINI bu günkü değerlerle EN YÜKSEK 480 TL Yİ AŞMAMALIDIR

  • eyüp31 Ekim 2020 15:10

    evi olan vergi ödesin, ceza ödesin.  aracı olan vergi ödesin, ceza ödesin, işyeri olan vergi ödesin, ceza ödesin, tarlası olan vergi ödesin ceza ödesin. -------Yurt dışında Karaparası olan kuruş ödemesin.----- Pırlanta, zümrüt yakut değerli taş alan mücevherat alan ödemesin.------ Yatı kotrası olan ötv ödemesin.  Bir kıçı bir donu kalan vatandaşta ne yapsın......... 

  • hasan Özden31 Ekim 2020 15:05

    Mevcut bu kadar vergiyi ne yaptınız diye sorarlar adama. Köprüleri yabancı yapmış. Paralı. Otoyollar paralı. Merkez bankasında para kalmamış Altın satmaya başlamış. Deprem vergisi diye 99 yılında sokulan kazık hala içimizde. Belediyeler kentsel dönüşümü kendilerine rantsal dönüşüm yapmışlar. avanta vermeyene geçit yok. Her şeye ceza. hızlı gittin ceza. yavaş gittin ceza. durdun ceza. kalktın ceza. beyannamesi ceza bildirgesi ceza. usd 9 Ayda & 70 artmış. İnsanlar açlık sınırının dibinde. 2010 yılında net asgari ücret 8 çeyrek altına yada 600 usd ye denk geliyorken bugün 3 çeyrek altın yada 300 usd ye eşdeğer. 40 yaşına merdiven dayamış insanlar Bekarlar hayat pahalılığından evlenemiyor. Kirada oturacak insanların bile yapacağı Bir evlilik 250.000 tl yi geçiyor. Hükümet nikahsız birliktelikleri teşvik ediyor. pazarlıyor. Milletin canınımı alacaksınız. hala vergi vergi. Anayasada ne diyor vergi herkes gücü oranında alınır.   

  • Bulut01 Kasım 2020 00:13

    Adam haklı

  • rıfai 31 Ekim 2020 14:54

    500.000 tl ye daire alıyor 10 yıl kredi ile 10 yılın sonunda faizi ile ödediği toplam para 1.000.000 u geçiyor. adam dairesini 800,000 e satıyor. 300.000 tl kar. tefe tüfesini düş. 150.000 kar kalır. 150.000 kar üzerinden vergi öde. bu adam şimdi kar mı elde etmiş oluyor. Yurtdışından gelecek karaparaya yine af geldi. 0 vergi ile sisteme sok. kuruş ödeme. Yıllarca çalış biriktir üzerine faizle bir daire al. satarken vergiye tabi. hükümet bıraksın bu işleri. hırsızların üzerine yürüsün. Tabi yürüyebilirse. ucu uzakta çıkmaz.

  • Mehmet 31 Ekim 2020 14:23

    Nakit harici vergilendirme saçma

  • muck31 Ekim 2020 14:20

    Evi olan ev mtv si ödesin : )) zengin semtinde kalan fakirler evlerini terk etmıyor, zengin vergisi alalım ve fakir adam, ödeyemediği vergi nedeni ile evini başka zengıne satsın. Böylece fakiler şehirlerin doğusuna, zenginler deniz kenarı ve batıya doğru evlerde yerleşsin. Covid olaylarındada gorduk zengınler çok özenli ama fakirler çöplerden yemek yemeyi tercih edıyor. böylece virüs dağılımı zengınlere geçebiliyor. Çok yerinde bir karar. fakirsen, konumunu bil :D ev olandan vergi alınsın, fakirin ne işi var manzaralı, denız kenarlarında, güzel şahane yerlerde oturacak. fakirsen fakirlini bil kardeşim... vergileri desteklıyoruz. herkes haddini bilecek... :D

  • Sarp 31 Ekim 2020 14:05

    Ömür boyu bir ev almak için uğraşan çalışan insanlardan vergi alinacak al bakalim sonunuz belli

  • AHMET ÖZBİR31 Ekim 2020 14:02

    DEVLETİMDEN hizmet alıyorum, VERGİMİ SEVE SEVE ÖDÜYORUM. Vergi vermek istemeyenler UZAY'DA EV ALALAR, ORADA MUTLU YALAYALAR.

  • Vatandaş01 Kasım 2020 04:37

    Kaçlira vergi ödediğinide yaz ki ne kadar sevdiğini görelim:))

  • ahmet d. 31 Ekim 2020 13:50

    aldığım ev 10 tl. karşı dairem sıfır ev boş. benim ev 14 tl oldu. karşımdaki sıfır yeni daire 16 tl. yani sıfırını yenisini 16 tl ye alacağım. e hani değer artışı nerde kar? yeni ev 14 benim ev 20 tl olsa anlarım. böyle matematik mi olur?

  • Aga31 Ekim 2020 13:28

    Vergi bir vatandaslik borcu evet ama artik bunlar resmen harami isi

  • Doğan ER31 Ekim 2020 13:17

    Evin gerçek bedelinin yüzde ellisi kadara yani yarısı kadar vergi olmalı ki çiftlikteki atlar daha rahat koşsun yüzde dört nedir Allah' ını seversen.  

  • Erol g.31 Ekim 2020 13:14

    PARAMIZ YIL BAŞINDA 1 DOLAR 5,95 SEVİYESINDEYDİ ŞİMDİ BIR DOLAR 8,35 SEVIYESINDE YILBASINDA 100 BİN DOLAR=595 BİN TL YE SATILAN KONUTLAR ŞİMDİ 835 BİN TL NİN ALTINDA SATILIR IŞE DEĞER KAYBINDAN DOLAYI PARA IADESI YAPILMASI GEREKMEZ Mİ?

  • Keyif çayı için31 Ekim 2020 13:11

    Ya bu millete az bile demek lazım ancak kurunun yanında yaşlar da yanıyor, insanlar zaten bitik durumda bu nereden çiktı, üç beş tane müteahit ülkenin kanını emdi bizi bitirdi.

  • İzmitli31 Ekim 2020 13:07

    Bu ülkeye yeni vergiler lazım değil kardeşim, fabrika lazım üretim lazım çiftçi desteği lazım

  • Mehmet Ali31 Ekim 2020 13:06

    Vergi gelecekse ikiden fazla konutu olana gelsin. Kimisinin üstünde 10'dan fazla daire var.

  • Erol g.31 Ekim 2020 13:01

    DÖVİZ KURLARI KARŞIŞINDA KONUTLAR DEĞER KAYBETTİĞİNDEN KONUT SATISINDA KONUT SAHİPLERİNE DEĞER AZALIŞ IADESİ YAPILMALIDIR

  • Bika31 Ekim 2020 12:46

    Müteahhitler evi sattığı gerçek değerinde fatura etmiyor ki, değer artışı tespiti çok sorunlu olur. 2011 yılında 100 bin dolar olan ev şu an 50 bin dolar.

  • Gariban31 Ekim 2020 12:16

    Mahşerin 5 mütahitine gelince vergi yok ama gariban bir ev almış onun üzerinden nasıl tırtıklarız diye planlamışlar. Ne güzel memleket böyle devammmm.

  • 133431 Ekim 2020 11:45

    Kiraya devam

  • demedi deme ibrahim31 Ekim 2020 11:33

    milleti ütülmüş tavuk yapacaklar

  • Gokhan31 Ekim 2020 11:09

    Soymaya devam

  • Kerim31 Ekim 2020 11:07

    Deger artis vergisiymis...elde edilmeyen kazancin vergisimi olur..konut satilirken bir kazanc olusuyorsa vergisini alabilirsin olmayan kazancin vergisi mi olur deli dumrulun bile aklina gelmemistir

  • Adalet isteyen varandaş31 Ekim 2020 10:58

    Sizde yeni vergi peşinde koşacağınıza tasarruf edin, fazla personelden makam araçlarına kadar tasarruf edin, devleti şirket gibi ymneteceğiz dediniz çiftlik gibi yönetiyorsunuz bunun parasınıda gariban halktan çıkarıyorsunuz, bir insan için ev zaruri ihtiyaçtır evi aravası olduğu için ömür boyu paramı ödenir yeter artık bu zulüm bu adaletsizlik

  • BOZOK31 Ekim 2020 10:57

    Faizler düşükken inanılmaz ev alım-satımı yapıldı. Beyan edilen para incelenmeli. Vergi kaçıranlara devletimiz iyi para kazanır. Evlerin değeri ikiye katlandı. Beleydiyedeki değerler düşük kaldı. Vergiler en az iki katına çıkmalı.

  • Aslı31 Ekim 2020 10:40

    Devlet dediğin halkıma ne yaparım diye çalışır. Halktan daha ne kadar çok vergi alabilirim diye değil. Ülkenin herşeyini özelleştirip sattınız. Halkın cebine göz diktiniz.

  • Deniz31 Ekim 2020 10:37

    Adalet mi. Evi alırken binbir türlü vergi veriyoruz. Kiraya versek yine vergi veriyoruz. Emlak vergisi veriyoruz. Gidip altın dolar alsak daha iyi.

  • Onur31 Ekim 2020 10:35

    Yazıklar olsun size. Evin değeri enflasyon dolar altın kadar artmıyor. Oturduğumuz evden kar mı ediyoruz paramı kazanıyoruz.