E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKodlu adres sistemi ekranı açıldı---

Kodlu adres sistemi ekranı açıldı

Kodlu adres sistemi ekranı açıldı
14 Aralık 2020 - 10:52 borsagundem.com

Kodlu adres sistemi açıklamasının ardından DASK bir duyuru yayımladı ve DASK sistemi üzerinden kodlu adrese bakılabileceğine yer verildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı açıklamada yeni adres sistemine dair detayları aktardı. Vatandaşların bazı yerlerde adresini vermek zorunda kaldığı, bu durumun da bazı sorunları beraberinde getirdiği, vatandaşların kargolarda açık adresini rahat veremediğini, tedirgin olduğunu ifade eden Yazıcı, "Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresini söylerken tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, 'adres kodu' başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok" dedi.

Kodlu adres sistemi ekranı açıldı

Yazıcı açıklamasının devamında, "Diyelim ki biri size kargo yollayacak. 'Adresin nedir?', 'Ya, bizim sokağı değiştirdiler geçen gün ama' Hiç sorun yok efendim, '206680308' dediğiniz anda, karşı taraf o PTT'ye gidecekse veya bir yere gidecekse veya e-ticaret sitelerinden bir şey alacaksanız adres kodunuz orada... PTT bitirdi. Çocuğunuzu okula yazdırırken artık adres kodunuzu vereceksiniz. Hepsinin altyapısı bitti, tüm dairelerimizin adres kodu var." dedi.

ADRES KODU NEDİR?

DASK sayfasında konu ile ilgili, "Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. Zorunlu deprem sigortanızı kolayca yaptırmak ve deprem sonrasında size vakit kaybetmeden ulaşmamızı sağlamak için adres kodunuzu mutlaka öğrenin!" denildi.

ADRES KODU ÖĞRENME SAYFASI AÇILDI

Kodlu adres sistemi açıklamasının ardından DASK bir duyuru yayımladı ve DASK sistemi üzerinden kodlu adrese bakılabileceğine yer verildi.

https://adreskodu.dask.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada ADRES KODU ÖĞREN kısmına tıklayın.

Daha sonra 5 adımı takip edereke adres bilgilerinizi girin ve adres kodunuzu bu şekilde öğrenin.

DASK hakkında bilinmeyenler

 

Nüfus müdürlükleri cumartesi açık olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)