E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKısıtlamalar yuana yarayabilir---

Kısıtlamalar yuana yarayabilir

Kısıtlamalar yuana yarayabilir
25 Ocak 2016 - 07:08 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Çin'de sermaye kısıtlamalarının yuanın istikrarını sağlamada yararlı olabileceğini belirtti

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda Çin'de yuanın değerinin korunmasına yönelik rezervlerin kullanılmasındansa, sermaye kısıtlamalarının uygulanması gerektiğini belirtti.

Kuroda ve diğer politika yapıcılar dünyanın ikinci büyük ekonomisinin sert iniş yapmayacağına ilişkin inancını ifade etti. 

Çin'in ekonominin yavaşlamasıyla birlikte yuanda istikrarı sağlama konusunda zorluk çekiyor olması, sermaye çıkışlarını tetikliyor. Bu durum, Çin'in mevcut rezervlerini kullanarak para biriminde ne kadar süre daha istikrar sağlayabileceği konusundaki yatırımcı endişelerini güçlendiriyor. 

Kuroda Cumartesi günü, "Bu kişisel görüşüm, Çin otoriteleri tarafından paylaşılmıyor olabilir, fakat içinde bulunulan bir miktar çelişkili durumda, tutarlı ve istikrarlı para politikası göz önünde bulundurulduğunda, sermaye kısıtlamaları döviz kurunu kontrol etmede yararlı olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)