E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede yükseliş eğilimi canlı---

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı
05 Ekim 2020 - 08:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 1.429 kişi artarak 324.443’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 57 kişi artarak 8.441’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 285.050.
• Yunanistan, atış eğitimleri maksadıyla Türkiye'nin sorumluluk sahasında 2 yeni Navtex ilan etti. Türkiye de buna karşılık Navtex ilanlarını yeniledi.
• Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye ile Yunanistan arasında bugün yapılması planlanan toplantı ileri bir tarihe ertelendi
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Dönmez: 2023'te Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.
• Dışişleri Bakanlığı: Gence'ye saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir.
• ABD Başkanı Trump'ın doktorları Trump’ın bugün taburcu olabileceğini söyledi .
• Fransa'nın başkenti Paris'te Kovid-19 salgını nedeniyle "maksimum alarm" seviyesine geçildi.
• ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs olduğunu açıklamasından sonra Trump'ın eşi Melania Trump, danışmanı Hope Hicks, sekreteri Nicholas Luna, seçim kampanyası müdürü Bill Stephien, Utah Senatörü Mike Lee, Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis, Kellyanne Conway, Ronna McDaniel, John I. Jenkins’inde Kovid - 19 testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.
• IMF, olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği uyarısında bulundu.
• Dünya genelince Kovid - 19 tespit edilen kişi sayısı 35,1 milyon kişinin üzerinde.

Ne Olacak?

• İçeride Eylül ayı Enflasyon verisi açıklanacakken, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’de PMI verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 15:00’da toplanacak. Toplantıda Doğu Akdeniz, Azerbaycan-Ermenistan gelişmeleri ve Yunanistan ile yapılacak istikşafi görüşmeler toplantının konuları arasında olacak. Sağlık Bakanı Koca'nın sunum yapması ve yüz yüze eğitimle ilgili alınan tavsiye kararı sunması bekleniyor
• NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Türkiye'yi ziyaret edecek.
• Merkel ile Barnier bugün bir araya gelecek
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanının korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından Trump’ın da korona virüse yakalandığını açıklaması, risk iştahını geçtiğimiz haftanın son işlem gününde belirgin şekilde daralttı. Trump test sonucunu açıklamadan önce yatay seviyede olan ABD vadelileri, açıklama sonrasında %2’ye yakın negatif seyretti. BİST100 endeksi başkan Trump’ın haberinin ardından güne %0,40 oranında düşüşle 1.138 seviyesinden başlangıç yaptı. Risk iştahının zayıflamasıyla, güvenli limanlara olan talep hızlanırken, petrol fiyatlarında da aşağı yönlü seyir izlendi.
ABD Temsilciler Meclisinin 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onaylaması sonrasında, küresel piyasalar Senato’daki oylamayı yakından takip edecek. AB Liderler Zirvesi’nin ilk gün toplantıları sonrasında yapılan açıklamalarda Türkiye’nin yapıcı çaba göstermesi durumunda pozitif gündem başlatacakları açıklaması ile 2. günde de ılımlı haberler geldi. Almanya Başbakanı Merkel, ''Türkiye ile AB anlaşmasını görüşmek istiyoruz'' açıklaması yaptı.

ABD tarafında ise Eylül ayı Tarım Dışı İstihdam verisi açıklandı. Tarım Dışı İstihdam Eylül ayında 661.000 ile beklentilerin altında artarken, İşsizlik Oranı %7,90'a geriledi. Yoğun veri ve haber akışıyla geçen haftayı BİST100 endeksi %0,13 artışla 1.145 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %2,41 oranında değer kazanırken, sigorta sektörü payları %1,00 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.150 - 1.154 - 1.161 olacakken, destek seviyeleri ise 1.140 - 1.133 - 1.129 olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.270 - 1.292 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.285 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.245 adet azalarak 453.576 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.276 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.300’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.267 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.298 ve 1.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.275 ve 1.267 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yurt içinde enflasyon günün en önemli gündem maddesi

Haber akışı küresel piyasaları destekliyor

Piyasalar enflasyon verisine odaklandı

Küresel piyasalarda tepki yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Ekim 2020 10:46

    sen öyle zannet.başkan yakında suriye ye operesyon var diyor böyle diyor ise 20 gün için olaması muhtemeldir.