E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içinde enflasyon günün en önemli gündem maddesi---

Yurt içinde enflasyon günün en önemli gündem maddesi

Yurt içinde enflasyon günün en önemli gündem maddesi
05 Ekim 2020 - 09:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün pozitif açılış bekleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 değer kazanarak Cuma gününü 1.145 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 20,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,30 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,84 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,41 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 1 ile sigorta oldu.

Avrupa borsaları Almanya hariç Cuma gününü yükselişle kapandı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,39, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,02 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,01 artış ile günü tamamladı. Almanya'da ise DAX 30 endeksi yüzde 0,33 kayıpla günü tamamladı.

ABD Borsaları Cuma gününü düşüş ile tamamladı. Ana endeksler tarafında Dow Jones endeksi % 0,48, S&P 500 endeksi 0,96 ve NASDAQ Kompozit endeksi % 2,22 değer kaybıyla günü tamamladı.

Bugün, Yurtiçinde talep ve maliyet enflasyon verileri takip edilecek. Ayrıca, global piyasalarda Hizmet PMI dataları, Eurogroup toplantısı ve ABD ISM Hizmet PMI verileri takip edilecek. 

Haftanın ilk işlem gününde, Çin'de piyasalar resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Asya seansında artan risk iştahının olumlu yansıması ile endeksler ve global piyasalar piyasalarda işlem gören endeks vadeli işlem sözleşmelerinde toparlanmaların devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

TCMB tarafından yayımlanan Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Temmuz 2020 verilerine göre, Haziran 2020 verilerine göre varlıklar 5.051 milyon dolar artarken, yükümlülükler 4.358 milyon dolar artmıştır. Net Döviz Pozisyonu Açığı ise 162.168 milyon Dolar olarak gerçekleşmiş ve Haziran 2020 dönemine göre 693 milyon dolar azalmıştır.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokratlar tarafından sunulan 2.2 trilyon dolarlık paketi geçirmesinin ardından teşvik görüşmelerine ilişkin belirsizlik sürüyor. 

Resmi olmayan haber akışlarına, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılması planlanan toplantı ileri bir tarihe ertelendi-(Kaynak:Hürriyet)

Yunanistan, atış eğitimleri maksadıyla Türkiye'nin sorumluluk sahasında 2 yeni NAVTEX ilan ettiğini açıkladı. Türkiye de buna karşılık NAVTEX ilanlarını yenilediği bildirildi. (Kaynak: Foreks Haber)

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 5 Ekim Pazartesi günü Ankara'yı ziyaret edeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanacağı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın doktorlarından birisi Pazartesi günü taburcu olabileceği belirtildi (Kaynak: Bloomberg)

Borsa İstanbul'da bugün pozitif açılış yapması bekleniyor.

Küresel piyasalarda tepki yükselişi

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı

Hisse senetleri riskli varlıkları baskılıyor

Piyasalar enflasyon verisine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)