E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaber akışı küresel piyasaları destekliyor---

Haber akışı küresel piyasaları destekliyor

Haber akışı küresel piyasaları destekliyor
05 Ekim 2020 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Trump’ın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından salgın kaynaklı endişeler ve ABD’deki seçim ile ilgili artan belirsizlik risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Vaka sayılarının seyri ve salgın kaynaklı gelişmeler küresel piyasaların yakın takibinde yer almaya devam ediyor. Bugün yurt içinde açıklanacak eylül ayı TÜFE rakamına ilişkin piyasadaki beklentiler aylık bazda %1,31 oranında artış kaydetmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %1,60)

BIST-100 Güne Başlangıç

Trump’ın pozitif çıkan test sonucu sonrasında haftanın son işlem gününde küresel hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydettiği görüldü. Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif bir ayrışma kaydederek günü %0,13’lük yükselişle 1.145,03 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise Trump’ın hastaneden taburcu olabileceği haber akışı küresel piyasaları destekliyor. ABD vadelileri bu sabah %0,70 dolaylarında alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,76 – 7,77 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,75’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Trump’ın test sonucunun pozitif çıkmasına bağlı olarak zayıflayan risk iştahına rağmen endeks pozitif ayrıştı ve haftayı 1.145,03 puandan tamamladı. Bir süredir önemli bir direnç olarak izlediğimiz ve kırılmasının ardından önemli bir destek konumunda geçen 1.141 üzerinde kalıcılık korunduğu sürece endekste yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Yükselişlerde 1.160 seviyesi ara direnç olarak takip edilecekken, hareketlerin devamında 1.180 – 1.205 aralığı hedef konumuna geçecektir. 1.180 geçilecek olursa tarihi zirvelere doğru bir fiyatlama yaşanabilir. Geri çekilmelerde ise 1.141 – 1.135 aralığı kısa vadeli ilk destek bölgesi olup, bu bölge altında 1.120’li seviyeler ile 50 günlük üssel ortalama (1.111) destek olarak takip edilebilir.

Küresel piyasalarda tepki yükselişi

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Hisse senetleri riskli varlıkları baskılıyor

Piyasalar enflasyon verisine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)