E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede düşüş eğilimi artıyor---

Kısa vadede düşüş eğilimi artıyor

Kısa vadede düşüş eğilimi artıyor
29 Eylül 2021 - 08:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 28.892 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 239 kişi olarak açıklandı.

Fitch, Türk leasing ve faktroring şirketlerinin kurda oynaklık riski ile başa çıkmayı başardıklarını ve dayanıklı karlılık rapor ettiklerini belirtti .

Reuters’te yer alan habere göre Çin, devlet destekli firmalardan Evergrande varlıklarını almalarını istiyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Ekim ayında global asgari kurumlar vergisi konusunda anlaşma bekliyor.

Senatör Warren, Fed Başkanı Powell'ın ikinci dönem başkanlığına karşı çıkacağını duyurdu.

AB Komisyonu Üyesi Breton, yarı iletken alanında AB'nin başta Japonya olmak üzere Asya ülkeleriyle iş birliği yapmak istediğini söyledi.

İran devlet medyası Tahran’ın, ABD'nin BM denetçilerine bir nükleer tesise erişim izni verme çağrısını reddetti ve Washington'un tesise yönelik sabotajı kınamadan teftiş talep etmeye yetkili olmadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson, akaryakıt krizinin iyileşmeye başladığını duyurdu .

İtalya'da elektrik üretiminde maliyet artışları nedeniyle hane halkının kullandığı elektriğe %29,8, doğal gaza %14,4 zam yapıldı.

Fitch: Soğuk kış ve doğalgaz kıtlığı gaz fiyat artışını etkiliyor.

Kuzey Kore yeni tip hipersonik füze denemesi yaptığını duyurdu .

Ne Olacak?

Yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de Konut Satışları ve Ham Petrol Stokları verileri ön planda olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin bugün Soçi’de görüşecek.

Erdoğan’ın Ekim sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceği açıklandı.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz

Goldman Sachs'ın Çin'in büyüme oranını %8,2'den %7,8'ye düşürmesi ve Hong Kong'un bankalara Evergrande'ye ilişkin risklerin bildirilmesini istemesi ile Asya piyasaları günü negatif tamamladı.

Geçen haftaki Evergrande olayıyla olası bir gayrimenkul sektörü krizi beklentileri ardından bu hafta da küresel piyasalar olası bir enerji krizine odaklandı. Yaşanan enerji krizi ve talebin üretimi geride bırakacağına dair beklentilerle birlikte yükselen petrol fiyatları 80 doların üstüne yükselirken, küresel piyasalarda tedirginlik hakimdi.

BİST100 endeksi ise güne yatay seviyeden başlangıç yaptı. Gözler Hazine ve Maliye Bakanı ile TCMB Başkanı’nın katıldığı paneldeki konuşmalarına odaklandı. Kur tarafındaki yükselişin baskıladığı endekste Kavcıoğlu’nun piyasalar hakkındaki söylemler yeterli olmadı. Endeks 1.379’u test etti ve 1.384 seviyesinden negatif tamamladı.

Doların küresel piyasalarda değer kazanması gelişmekte olan ülkelerin borsalarını baskılasa da, TCMB'nin 100 baz puan indirimi ardından Türkiye piyasaları bu baskıdan daha çok etkilenmeye devam ederken, Dolar / TL 8,89 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.486 - 1.507 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.494 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.361 artarak 637.960 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1502 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.515’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.470 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.505 ve 1.515 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.480 ve 1.470 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Büyük resim: Önce sat, sonra soru sor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yahudinrsil29 Eylül 2021 15:34

    Arkadaşlar hiselleri almayın hep yalan 200 kişi kalmadı yatırımcı hepisini yendiler borsa günde bir milar takak yapamıyor çünkü güven yok yakında kapanır