E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede dalgalı zayıf seyir devam edebilir---

Kısa vadede dalgalı zayıf seyir devam edebilir

Kısa vadede dalgalı zayıf seyir devam edebilir
07 Ekim 2021 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne güçlü tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Güne hafif negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışına paralel satıcılı seyrini devam ettirerek günü %1,43 düşüşle 1.371,69’dan tamamladı. Global risk alma iştahındaki zayıflama ve riskten kaçınma eğilimi devam ederken, yurtdışı majör borsalar gün içinde güçlü düşüşler gerçekleştirdi. Ancak BIST kapanışı sonrası ABD borçlanma limitinin uzatılması konusunda Cumhuriyetçilerle, Demokratların anlaştığı haberi sonrası ABD borsaları kayıplarını geri alarak günü yükselişle tamamladı. EM para birimleri DXY dolar endeksindeki güçlenme ile günü genel olarak değer kayıplarıyla kapatırken, TL kısmen pozitif ayrışarak günü yataya yakın eğilimle tamamladı.

Kısa vadede yurtdışı borsalarda tepki alımları oluşsa da satış fırsatı olarak değerlendirilmesi ve riskten kaçınma eğiliminin devam etmesi beklenmektedir. BIST’in genel olarak yurtdışı piyasalara paralel hareket etmesi beklenirken, teknik olarak kritik seviyelere gerileyen endekste yurtdışı borsalardaki toparlanmaya paralel tepki alımları oluşması beklenmektedir. Ancak tepki alımları kısa vadede satış fırsatı olarak değerlendirebilir. CDS’ler 443 seviyelerine yükselirken, TL varlıklara yönelik risk algısının yükselmeye devam ettiğine işaret ediyor. VIX endeksi gün içinde 24 seviyesi üzerini test ederken, günü 21 seviyelerine gerileyerek kapattı. ABD borsalarında volatilite ve satış baskısının sona erdiğinin teyidi için VIX endeksinin 20 altına gelerek kalıcı olduğunu görmemiz gerekiyor.

Borsalarda tepki alımları oluşsa da kısa vadede dalgalı zayıf seyrin devam edebileceğini düşünüyoruz.

ABD borçlanma limit sorunun çözüleceği beklentisi ve AMB’nın Mart ayında sona erecek varlık alımları yerine yenisini planladığı haberi kısa vadede borsalarda tepki yükselişlerinin güçlenmesine neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri %1,5’lara varan yükselişle seyrederken, Asya borsalarında alıcılı bir seyir var.

Endeksin güne güçlü tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, gün içinde tepki yükselişleri devam etse de yükselişlerin belli seviyelerde satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Yabancıların en çok alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 07/10/2021

 

Birlik Mensucat ve Şok Marketler sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)