E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa süreli sert kar satışları yaşanması beklenebilir ---

Kısa süreli sert kar satışları yaşanması beklenebilir

Kısa süreli sert kar satışları yaşanması beklenebilir
15 Ocak 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışına paralel düşüşle başlaması ve gün içinde tepki yükselişi denemeleri oluşsa da kar satışlarının devam etmesi bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi 1.566,06 ile yeni tarihi zirve test ederken bankacılık endeksi öncülüğünde gelen kar satışlarıyla kazançlarını geri vererek günü % 0,81 düşüşle
1.546,60’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %1,44 düşüş ile negatif ayrışmasını devam ettirdi.

Biden’in 2 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi açıklayacağı beklentisiyle yurtdışı borsalar gün içinde yükselişle hareket ederken, açıklanan 1,9 trilyonluk paket içinde yardım çeklerinin beklenen miktarın altında kalması ABD borsalarına satış getirdi. BIST ise uzun süre sonra negatif ayrışarak günü düşüşle kapattı. TL, EM para birimlerine paralel değer kazançlarını devam ettirirken, CDS’ler günü 320 seviyelerinden yatay eğilimle kapattı.

CDS’lerin 340 seviyesi üzerine yönelmesi kısa vadede BIST’te bankalar öncülüğünde kar satışlarının güçlenerek devam edeceğine yönelik önemli bir işaret olacaktır. Global risk alma iştahında zayıf seyir devam ediyor. Kısa vadede ABD iç siyasetinde gelişmeler ve zayıf gelecek makro veriler borsalarda kar satışlarını güçlendirebilir. BIST uzun süre sonra günü bankalar öncülüğünde kar satışlarıyla kapatırken, kısa vadede endekste yükseliş denemeleri oluşsa da kısa vade de satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle global risk alma iştahının zayıflaması ve yurtdışı borsalarda satışların güçlenmesi durumunda BIST’te kısa süreli sert kar satışları yaşanması beklenmektedir. Fed başkanı Powell enflasyonda sorun görmedikçe faizleri yükseltmeyeceklerini ve faiz oranlarını artırma zamanı geldiğinde bunu önceden açıklayacaklarını söyledi. Fed Başkanı Powell, tahvil alımlarını azaltmayı tartışmak için ise doğru zaman olmadığını söyledi. Bugün ABD’de açıklanacak perakende satışlar, Empire imalat endeksi, Sanayi üretimi ve Michigan tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Zayıf gelen istihdam ve haftalık işsizlik maaşı verileri sonrası bugünkü verilerin de zayıf gelmesi büyüme endişeleriyle borsalarda kar satışlarını güçlendirebilir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri % 1, Almanya vadeli endeksleri %0,7 düşüşle seyrediyor. Asya borsalarında satıcılı seyir var. Endeksin güne yurtdışına paralel düşüşle başlaması ve gün içinde tepki yükselişi denemeleri oluşsa da kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 15/01/2021

Yabancıların alım tarafında olduğu hisseler

Küresel piyasalarda negatif seyir

Haftanın son işlem gününde satıcılı seyir izleniyor

Yurtdışına paralel seyrin devamı bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)