E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 15/01/2021---

Günün önemli şirket haberleri 15/01/2021

Günün önemli şirket haberleri 15/01/2021
15 Ocak 2021 - 08:55 borsagundem.com

Piyasalar açılmadan okunması gereken, şirketlerin KAP bildirimleri, sermaye artırımları, pay satışlar, SPK kararları... İşte günün öne çıkan haberleri


#AKSGY AKİŞ GMYO - Bedelli sermaye artırım kararı kapsamında aracı kurum ile Aracılık Hizmeti Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#ALKIM ALKİM KİMYA - Şirketin Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetim sonucunda TSE Kovid - 19 Güvenli Üretim Belgesi'ni aldığı açıklandı.

#ALCAR ALARKO CARRIER - Borsa tarafından şirket paylarına 12 Şubat’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

Borsa İstanbul'dan 4 hisse ve 5 yatırımcıya önleyici tedbir

 

#BERA BERA HOLDİNG - Mecliste kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun kapsamında şirket aleyhine açılmış yaklaşık 3.000 davanın sona ermesinin beklendiği, mahkemelere depo edilen 155 milyon TL’den 15 milyon TL’lik kısmının nakit olarak çıkmasını takiben şirkete 140 milyon TL’nin kalmasının beklendiği, söz konusu tutarın yatırımların finansmanı ve işletme sermayesi ihtiyacında kullanılacağının açıklanması kapsamında, verilen kararlar sonrasında 54,5 milyon TL nakit girişi sağlandığı açıklandı.

#BRSAN BORUSAN MANNESMANN - VBTS kapsamında şirket paylarına 29 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST - 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

#ENKAI ENKA İNŞAAT - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 6 milyar TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#EPLAS EGEPLAST - Şirketin esas sermaye sisteminden kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine karar verildiği açıklandı.

#GLBMD GLOBAL MENKUL DEĞERLER - 150 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#GEDIK GEDİK YATIRIM - 120 gün vadeli 60 milyon TL tutarında bono ihracı için 19 - 20 Ocak’ta talep toplanacak.

#HDFGS HEDEF GİRİŞİM - Şirket ve Hedef Portföy Yatırım Değer Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından Qua Granit’in %4,76'sına karşılık gelen 5.000.000 paya karşılık 76,2 milyon TL bedelle yarıtım yapılmasına karar verilmesi kapsamında Girişim Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Hedef Girişim halka arza hazırlanan şirkete ortak oldu

#IŞIK PLASTİK’in 11.286.293 adet payının pay başına 16,10 TL fiyatla halka arzına SPK tarafından onay verildi.

SPK'dan bir halka arza onay

 


#ISCTR İŞ BANKASI - 144 gün vadeli 336,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#MARKA MARKA YATIRIM HOLDİNG - SGK ve GİB borçlarının yapılandırılacağı açıklandı.

#METUR METEMTUR - Şirket tarafından esas sözleşmesinin “Şirketin Ticari Unvanı” ve “Şirketin Amaç ve Konusu” başlıklı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından uygun karşılandı.

#PGSUS PEGASUS - Dün hissede hatalı emir dolayısıyla kaydedilen fiyat hareketleri sonrasında devre kesici uygulandı. Borsa İstanbul tarafından 14:00’a kadar hissedeki işlem ve emirlerin iptal edildiği açıklandı.

#RYGYO REYSAŞ GMYO -
- Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
- 2021 yılı için gayrimenkul portföyünde bulunan varlıkların değerlemesini yapması için Net Kurumsal Değerleme’nin, 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak şirketler olarak da Net Kurumsal Değerleme ile Denge Gayrimenkul Değerleme şirketlerinin seçilmesine karar verildiği açıklandı.

#SUMAS SUMS SUNİ TAHTA - Borsa tarafından şirket paylarına 14 Nisan’a kadar internet emir yasağı, emir iptalinin, emir miktar azaltımının ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

Bir kişi hakkında SPK'dan suç duyurusu

 

#SNKRN SENKRON GÜVENLİK - Şirket bağlı ortaklığı Senkron Bina ile İndra S.L.U MİNSAİT arasında, Irak'da yapılması planlanan yeni bir proje için Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Entegrasyonu kapsamında Gizlilik Anlaşması imzalandığı açıklandı.

#ULUUN ULUSOY UN - Rekabet Kurumu tarafından 8,3 milyon TL para cezası kesildiği medyada yer aldı.

Vatandaşı mağdur eden Ulusoy Un’a rekor ceza

 


#UTPYA ÜTOPYA TURİZM - Utopia World Hotel' in devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli sürecin devam ettiği açıklandı.

#UZERB UZERTAŞ BOYA - Borsa tarafından şirket paylarına 12 Şubat’a kadar emir toplama aşamalarında bilgi yayının kısıtlanması, piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması ve emir iptali, miktar azaltımı ve fiyat kötüleştirme yasağı tedbirleri getirildi.

#VAKBN VAKIFBANK - 133 gün vadeli 273,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi. 

SPK 51 sitenin kapatılması için harekete geçti

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE ARTIRIM/AZALTIM - ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİMİ 

#CASA CAS EMTİA PETROL - Masum Çevik tarafından 100,00 - 143,10 TL fiyat aralığından 445.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

#CMENT ÇİMENTAŞ - Aalborg Portland Espana tarafından 59,85 TL fiyattan 52.440 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %97,03’e geriledi.

#EUKYO EURO KAPİTAL - Ege Sigorta tarafından 3,93 - 4,42 TL fiyattan 79.237 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %16,10’a geriledi.

#IDEAS / #SEYKM İDEALİST / SEYİTLER KİMYA - SEYKM tarafından 12,81 - 12,88 TL fiyat aralığından 37.000 adet IDEAS payı satılırken, SEYKM’nin IDEAS’taki payı %1,94’e geriledi.

#KOZAA KOZA MADENCİLİK - Arrowstreet Capital tarafından 17,38 TL fiyattan 554.985 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,92’ye geriledi.

#MPARK MLP SAĞLIK (MEDİCALPARK) - Schroders Plc. Tarafından 22,00 TL fiyattan 55.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,02’ye yükseldi.

#PSDTC PERGAMON DIŞ TİCARET - Minereks Dış Ticaret tarafından 33,00 TL fiyattan 3.235 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %16,03’e geriledi.

#SAHOL SABANCI HOLDİNG - Demet Çetindoğan tarafından 7.786.570 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

#ZOREN ZORLU ENERJİ - Zorlu Holding tarafından 2,76 TL fiyattan ilişkili şirketlerinden 27.174.196 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %63,79’a yükseldi. 

Demet Sabancı, Sabancı Holding hissesi satışına hazırlanıyor

İNFO Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)