E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKerkük Havalimanı ele geçirildi---

Kerkük Havalimanı ele geçirildi

Kerkük Havalimanı ele geçirildi
16 Ekim 2017 - 12:21 borsagundem.com

Kerkük'e askeri operasyon başlatan Irak ordusu; Kerkük havaalanı, doğalgaz yatakları ve Keyvan Askeri Üssü'nde kontrolü sağladı

IKBY'deki bağımsızlık referandumunun ardından bu sabah Kerkük'e operasyon başlatan Irak ordusu, Kerkük havaalanının geri alındığını açıkladı.

Irak ordusunun, Kerkük'teki Keyvan Askeri Üssü'nde (K-1), kentin kuzeyindeki doğalgaz yatakları, Kuzey Petrol Şirketi'nin yönetim binası, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde de kontrolü sağladığı bildirilmişti.

"Petrol üretimi olağan şekilde devam ediyor"

Irak Petrol Bakanlığı'ndan bir yetkili Kerkük'teki petrol ve doğalgaz üretiminin askeri operasyona rağmen olağan şekilde devam ettiğini belirtti. Yetkili, "Bazı Kürt liderlerle Kerkük'teki petrol ve doğalgaz tesislerinin çatışmaların dışında bırakılması konusunda anlaşmaya vardık." dedi.

Erbil'den takviye güç gönderildi

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, Kerkük'teki bazı Peşmergelerin geri çekilmesi üzerine Erbil'den takviye güç gönderildiğini belirtti. Hikmet ayrıca, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ve Peşmerge komutanları arasında Kerkük'teki son gelişmeleri ele almak için toplantı yapılacağını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)