E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKarel’den 6 milyar liralık rekor iş anlaşması---

Karel’den 6 milyar liralık rekor iş anlaşması

Karel’den 6 milyar liralık rekor iş anlaşması
24 Nisan 2023 - 13:21 borsagundem.com

Borsanın teknoloji şirketi Karel Elektronik, Turkcell İletişim Hizmetleri’nin açtığı ihalenin kazanıldığını, toplam ciro beklentisinin yaklaşık 6 milyar Türk Lirası olduğunu açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM

Elektronik alanında faaliyet gösteren, 5 yıldır da otomotiv teknolojisine yönelik çalışmalarıyla öne çıkan, TOGG tedarikçisi Karel’den rekor anlaşma.

Pandemi sürecinde bir çok şirket işe alımları durdururken personel sayısında yüzde 32 gibi önemli bir oranda artışa gitmesiyle dikkatleri çeken Karel Elektronik (#KAREL) büyüme hamlesine dev bir sözleşmeyle 6 milyar liralık bir işbirliğini ekledi.

Şirket, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş,  Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.ile toplam 58 ilde arıza müdahale, bakım-onarım ve kurulum hizmetlerini içeren Bölge Çözüm Ortaklığı hizmeti için başladığı sözleşme görüşmelerinin tamamlandığını açıkladı..

Şirketin piyasa değeri kadar iş anlaşması için KAP’a yollanan duyuruda, “6 ayda bir yapılacak fiyat düzenlemeleri ile 40 aylık sözleşme süresi içerisinde tahmini toplam ciro beklentimiz, fiyat düzenlemelerine de bağlı olarak yaklaşık 6 milyar Türk Lirası'dır” denildi.

SÖZLEŞME 2025 YIL SONUNA KADAR YÜRÜRLÜKTE

Açıklamada ayrıca sözleşmenin 26.8.2022 tarihi itibarı ile yürürlüğe girdiği, 2025 yılı sonuna kadar yürürlükte kalacağı da ifade edildi.

Karel’den KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“24.08.2022 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere Şirketimizin, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş,  Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.ile, toplam 58 ilde arıza müdahale, bakım-onarım ve kurulum hizmetlerini içeren Bölge Çözüm Ortaklığı hizmeti için başladığı sözleşme görüşmeleri tamamlanmıştır.

Sözleşme 26.8.2022 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiş olup 2025 yılı sonuna kadar yürürlükte kalacaktır.

Sözleşme birim fiyat sözleşmesi olup herhangi bir taahhüt içermemekle birlikte, 6 ayda bir yapılacak fiyat düzenlemeleri ile, 40 aylık sözleşme süresi içerisinde tahmini toplam ciro beklentimiz, fiyat düzenlemelerine de bağlı olarak yaklaşık 6 Milyar Türk Lirası'dır."

HİSSELER TAVAN OLDU

Borsa İstanbul’un teknoloji sektörü üyesi Karel Elektronik hisseleri, anlaşma açıklamasıyla tavan oldu. Karel hisseleri yüzde 10 yükselerek 18,31 liradan işlem görmeye başladı.

Karel'den Aselsan ve Tusaş ile anlaşma

Karel yerli otomobilde tedarikçi oldu

Günün önemli şirket haberleri 24/04/2023

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,49
En Yüksek: 15,78
En Düşük: 15,15
Değişim 0,06 %
FK: 0,00
PD / DD: 6,55
İşlem Hacmi 143.700.719
Toplam Adet: 9.288.982
Ağırlıklı Ort.: 15,34
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)