E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivKarel yerli otomobilde tedarikçi oldu---

Karel yerli otomobilde tedarikçi oldu

Karel yerli otomobilde tedarikçi oldu
10 Mart 2021 - 09:52 borsagundem.com

Yerli otomobil fabrikasının inşası hızla sürerken teknoloji alanında da gelişme yaşandı. Elektronik alanında faaliyet gösteren Karel, TOGG’un bagaj kapağı kontrol ünitesi tasarımı ve üretim faaliyetleri için tercih edildiğini açıkladı.

5 yıldır otomotiv teknolojilerine yönelik çalışmalar yapan ve yerli bir şirket olan Karel, TOGG’un bagaj kapağı kontrol ünitesi tasarımı ve üretim faaliyetleri için tercih edildiğini duyurdu.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre TOGG’la teknolojik açıdan görüşmeler yürütüldüğü ve bunun neticesinde çeşitli projelerin TOGG’a sunulduğu belirtildi. TOGG ise bagaj kapağı kontrol ünitesi için tasarım ve üretim faaliyetlerinin Karel tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını şirkete bildirdi. Böylece Karel TOGG’un bünyesinde doğrudan tedarikçi listesinde yer alacak.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

“Firmamız son 5 yıldır otomotiv alanındaki faaliyetlerini çevresel görüş sistemleri ve elektronik kontrol ünitesi üzerine yoğunlaştırmıştır. Bu çalışmaların neticesinde TOGG'la da görüşüp üzerinde çalıştığımız çeşitli projelerimizi TOGG'la paylaşma fırsatını yakalamıştık.

Bugün, TOGG bünyesinde geliştirilecek araç için tasarlanması gereken elektronik kontrol ünitesi kapsamında değerlendirdiğimiz bagaj kapağı kontrol ünitesinin tasarım ve üretim faaliyetleri için firmamızın tercih edildiğine dair "Letter of Nomination" tarafımıza ulaşmıştır.

Bu tercih, aynı zamanda firmamızın bu projede TOGG bünyesinde doğrudan tedarikçi listesi içerisinde yer almasına da olanak tanıyacaktır.”

Bakan Varank'tan 'yerli otomobil' açıklaması!

 

KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL’den istihdam atağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Mart 2021 16:00

    İnandırıcı değillll ,troller kızacak ama yahu kardeşim ,hani bunlar 3600 ek göstergeyi ilk 100 günde vereceklerdi ne oldu aradan bin gün geçti ,bu haberde sanki öyle peki bir tek firmamı var diğerleri yokmu onlarıda açıklasanıza hani onuda 2020 ekim ayında yerli tedarikçileri açıklayacaktınız hani niye açıklamadınızda tek bir şirketin basit bir işi için haber yapıyorsunuz ,yahu gidin anadoluya bunu demirci ustaları bile yapar neyseeee ,la ilahe illallah diyelim 

  • ADEM10 Mart 2021 12:43

    Hennry ford 1896 da başladıgı calısmalar sonucu 1907de benzinli otomoboli seri uretime hazır hale getirmis ve 1914e kadar 250000den fazla uretilmis...Darısı başımıza!!!

  • ZEYREK ZEMHERİ10 Mart 2021 11:30

    Böyle gider ise CHP belkide yine Anayasa Mahkemesine başvurur bu fabrikayı da kapatabilir......

  • turgay10 Mart 2021 10:26

    hiç değilse bagaj kapağının düğmesi yerli olacak. bu da bir gelişme