E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKaramsar yöneticilerden rekor hisse satışı---

Karamsar yöneticilerden rekor hisse satışı

Karamsar yöneticilerden rekor hisse satışı
04 Eylül 2020 - 17:40 borsagundem.com

Rekor kıran borsa rallisindeki düşüşün ardından birçok şirket yöneticisi nakde geçiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER

ABD’li şirket yöneticileri geçtiğimiz ay çalıştıkları şirketlerde 6,7 milyar dolar değerinde hisse satışı gerçekleştirerek, rekor borsa rallisinden nakde geçti. Bu son beş yılın en büyük satış furyası oldu. Ağustos ayında, 1,041 şirket CEO’sunun satışlarının dolar bazında değeri, Kasım 2015’ten bu yana tüm satışların üzerine çıktı. Hisse satan CEO’ların sayısı ise Ağustos 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Borsalardaki hareketler yatırımcıların, korona virüs pandemisinin küresel piyasalarda çöküş yaratmasıyla mart ayında gerçekleşen düşüşlerden itibaren, ABD hisse fiyatlarındaki hızlı artıştan fayda sağladığını gösteriyor. Veriler, piyasa değeri en az 1 milyar dolar olan şirketlerde, hisse satışlarının en az 10,000 dolar seviyesinde olduğunu gösteriyor. Bu rakamlar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in verilerine dayanıyor ve idari ödeme planlarında vergi amacıyla yapılan satışları içermiyor. Pacific Life Fund Advisors’ın Portföy Dağılımı Başkanı Max Gokhman, yaptığı açıklamada “CEO’lar yatırımcılardan daha karamsar. Geleceğinizin karanlık olduğunu ancak hisselerinizin arttığını düşünüyorsanız satmak için iyi bir zaman olabilir” dedi.

ABD’nin Danaher’deki endüstri holdinginin kurucusu Steven Rales ve kardeşi Mitchell, ağustos ayında en fazla satış yapan yöneticilerden oldu ve neredeyse 1 milyar dolar değerinde teknoloji hissesi sattı. Steven Rales 606 milyon dolar nakde geçerken, kardeşi 363 milyon Dolar nakitle borsayı terk etti. İkilinin hisselerini sattığı teknoloji şirketi Fortive’in hisseleriyse mart ayından bu yana dörtte üç oranında artış gösterdi. Şirket konuyla ilgili yorum yapmadı.

Hisse satışları CEO’lar arasında artış göstermeye devam ediyor ancak aynı kişiler mart ve nisan aylarında hisse fiyatları düştüğünde hisse almak için piyasalara akın etmişti. Yine de ağustos ayında yapılan satışlar CEO ve müdürlerin bu iki ayda yaptığı alımları kapsamıyor çünkü, Smart Insider ortaklarından Bill Latimer’a göre, iyi getirisi olan hisseleri en az altı ay ellerinde tutmaları gerekiyor. “Mart ve nisan aylarındaki gerçekleşen düşüşlerde Hisse satın alan her yönetici, hala bu hisseleri satma yetkisine sahip değil” dedi.

Bu ay gerçekleşen en büyük hisse satışları, aktivist yüksek riskli yatırım fonu Trian Partners’ın Mondelez, GE ve Procter & Gamble’daki paylarını düşürmesinden kaynaklanıyor. Şirketin hisselerinin satışlarının toplamı 409 milyon doları buldu ve yöneticilerin sattığı hisseler listesinde yer aldı.

StoneX’in Financial Times’da yayınlanan verilerine göre, yöneticilerin ikinci çeyrekteki hisse satışlarının teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq 100 endeksinde, 10,4 milyar dolara yükselerek, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %171 artış gösterdi. StoneX’in Stratejisti Vincent Deluard “Nasdaq 100 endeksindeki şirketlerin yöneticileri bin yılda bir görülebilecek bir fırsatın meyvelerini topluyor” dedi.

Wall Street düşerken BoA hedef yükseltti

 

Wall Street'in en zor günü

 

Wall Street’te büyük çöküş başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)