E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street düşerken BoA hedef yükseltti---

Wall Street düşerken BoA hedef yükseltti

Wall Street düşerken BoA hedef yükseltti
04 Eylül 2020 - 15:47 borsagundem.com

ABD borsalarının sert düşüş yaşadığı Perşembe günü Bank of America’dan yapılan açıklamada S&P 500 beklentilerinin 350 puan yükseltildiği belirtildi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın Kantitatif Analiz ve Hisse Senetleri Stratejisti Savita Subramanian Perşembe günü paylaştığı notta ABD hisse senetlerinin kazanımlarının bir kısmını geri vereceğini fakat bunun beklentilerden daha az olacağını belirtti.

Vadeli gelirlerde iskonto oranlarının görece düşüklüğüne ve gelişen bilanço temel verilerine dikkat çeken Bank of America S&P 500 için yıl sonu hedefini 2.900’ten 3.250 puana yükselttiklerini açıkladı. Bu puan endeksin şu anki seviyesinden %5,5 oranında aşağısını işaret ediyor.

ABD borsaları Perşembe günü küresel borsalarda ses getiren bir düşüşe sahne oldu. S&P 500 endeksi %3,8 düşerken Dow Jones endeksi de 900 puandan fazla kayıp verdi.

Subramanian ABD borsalarının geleceğine ilişkin, "Sıfıra yakın reel faiz oranları görünüşe göre yeni normal. S&P 500'ün kalite kompozisyonu (büyük ölçüde döngüsel hisselerin küçülmesiyle) iyileşti ve daha düşük bir özkaynak risk primi garanti etti" dedi. Stratejist temel verilerin gelişmekte olduğunu ve 2000 yılındaki borsa düzenlemelerinden bu yana (Reg FD) yukarı ve aşağı yönlü denetlemelerin en yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti.

Bununla birlikte Subramanian teknoloji hisseleriyle diğer sosyal mesafe uygulamalarına bağışıklığı olan hisselerin Kovid-19 satışlarından etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

ABD’de teknoloji hisseleri neden düştü?

 

En iyi ve en kötü senaryo

Buna karşın korona virüsün etkileri halen genişlemeyi sürdürüyor. Bank of America ikinci korona virüs dalgasının oluştuğu ve ikinci bir dibin oluştuğu gerçekçi en kötü senaryosu ile korona virüs aşısının bulunduğu, ABD’de mali destek planının geçtiği ve düşük faizlerin devam ettiği en iyi senaryoyu karşılaştırarak S&P 500 için 2.200 ve 4.000 puanı işaret ediyor.

Subramanian notunda piyasanın en kötüsünü aştığını söylemek için henüz erken olduğunu belirterek ABD seçimlerine yakın aylarda tipik olarak volatilitenin yükseldiğini ve piyasayla uyumlu politikaların uygulanmakta zorlandığını hatırlatıyor. ABD’de piyasaların heyecanla beklediği ikinci teşvik paketi halen geçmedi ve şirket vergilerindeki artış önerileri gibi politikalar risk unsurları oluşturmaya devam ediyor.

Bununla birlikte korona virüsün ikinci dalgası okula dönüş sezonuyla birlikte artabilir ve ABD’de işten çıkarmalar hızlanmayı sürdürüyor. Bununla birlikte değerlemelerin tüm tahvillerde artmış olması ayı piyasası işaretlerini der arttırıyor.

BoA stratejistine göre iyimser açıdan bakıldığında ise özel ve kamu fonlarının etkisiyle oluşan likidite bolluğu hisse senetlerindeki duyarlılığa etki etmeyi sürdürüyor ve ABD hisse senetleri temettülerinde birçok iyi opsiyon da halen mevcut.

ABD piyasalarındaki satışlar sağlıklı bir düzeltme

 

Wall Street'in en zor günü

 

Wall Street’te büyük çöküş başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)