E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKarahan: Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı---

Karahan: Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı

Karahan: Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı
16 Nisan 2024 - 23:15 borsagundem.com

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD'de konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı, Türkiye yıl sonu enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerliyor" ifadelerini kullandı

Enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Güvenin yeniden tesisi için önemli adımlar atıldı, Türkiye yıl sonu enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

ABD'de bulunan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "Bundan sonraki stratejimiz, en büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün olduğu kadar rezerv biriktirmek" dedi.

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği Washington'a Peterson Institute for International Economics panelinde konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye'nin yıl sonu enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

Türkiye ekonomisini rahatsız eden sorunlar olduğunu, cari açığın ülkeyi kırılgan hale getirdiğini aktaran Karahan, enflasyon beklentilerinin yüksek olmasının da yatırım ortamını ortamı açısından olumsuz olduğunu dile getirdi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Para politikası otoritesi olarak şu anda enflasyonu düşürmeye çalıştıklarını ve geçen yıl Haziran ayından itibaren politika faizini hızlı bir şekilde yükselttiklerini söyledi.

Enflasyon yüzde 73 ile yüzde 75 arasında tepe yapacağını, hedefin bu yıl sonu için yüzde 36, gelecek yılı için yüzde 14 ve sonraki yıl içinde yüzde 9 olmak üzere tek hane olduğunu dile getiren Karahan, yüzde 5'lik resmi hedefe ulaşmak istediklerininin altını çizdi.

"Talebi yakından takip ediyoruz. Faiz artışları talepte bir miktar normalleşme sağladı" diyen Karahan, "Enflasyon beklentilerini kontrol altına almak zor ama ne gerekiyorsa yapılacak" ifadelerini kullandı.

Daha yapılması gerekenler olabileceğini belirten Karahan, "Güvenin yeniden tesis edilmesi için önemil adımlar attık, bundan sonra da ne gerekiyorsa yapılacak diyebilirim" dedi.

TCMB rezervlerinde artış yaşandı

 

TCMB'den menkul kıymet tesisi sonlandırma planı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayın Özel'e kapımız açık

 

Powell'dan faiz mesajı

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan İran'a yaptırım uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk17 Nisan 2024 08:08

    Duyanda parlementer sisteme gectigimizi zanneder.rejim ayni,kaptan ayni,

  • Turkogluturk17 Nisan 2024 16:43

    Oslodaki pazarligi mengi mengi cigliklarini unutanlar var.

  • Baran17 Nisan 2024 09:53

    Ne yapa idik sırtını kandile, ypg ve pkk ya dayayan ve onlar ile onların inorganik ve eşbaşkanlığı, % 40-% 60 kent uzlaşı yapanlaramı oyumuzu verse idik.

  • Mucise Reis : )17 Nisan 2024 07:46

    Güven neden bozuldu.? güvwenın bozulma nedenı neydı?nasıl bu gübeni bozanların etkısı giderildi? bunu anlatsa anlardık...  değişen ne var şuan ?

  • borsacı17 Nisan 2024 07:19

    sayın başkan tl güven tesisi için öncelikle döviz alışlarını önleme amacıyla darbe de şart alım satım kakasını en az 1 tl çıkarın döviz mevduatlarını yüksek vergi koyunki alan pişman olsun.sürekli para basıp piyasayı tl ye bogdukca enflasyon zirveden inmez .halk tl tutmaktan korkar oldu çünkü bu gün aldın aldın yarın zamlı alım korkusu hepimizi ürkütüyor 

  • Turkogluturk17 Nisan 2024 16:44

    Sen once ankaradaki dinaxor maliyetini bir ogren.

  • xyz17 Nisan 2024 09:55

    Sanki muhalefet iktidara gelse dolar 1-5 TL gelecek algısı yapıyorsun.O güvendiğin partilerin büyük şehir belediyelerinin milyarlarca dolar batıkda olduğunu tv açık oturumlarında öğrenmekteyiz.Bir de yarın pkk ypg ATATÜRK ün ülkesinin özertlik adı altında parçalanma kararları alırlar ise ne olacak bu ülkenin hali söylermisin.

  • Pala17 Nisan 2024 07:16

    Enflasyonu %76 yapacağım demiş. Helal

  • VT17 Nisan 2024 03:24

    Boş lafları bırakın artık,halkı mahvettiniz.Sen hangi güvenden bahsediyorsun.Bırakın gidin,halkın yakasından düşün artık.