E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarabağ'da el konulan silah ve mühimmatın listesi açıklandı---

Karabağ'da el konulan silah ve mühimmatın listesi açıklandı

Karabağ'da el konulan silah ve mühimmatın listesi açıklandı
23 Eylül 2023 - 20:21 borsagundem.com

Azerbaycan, Karabağ’da yasadışı Ermeni silahlı güçlerine yönelik gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunda ele geçirilenlerin listesini yayınladı.


Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da yasa dışı Ermeni güçlere gerçekleştirilen antiterör operasyonu sonrasında el konulan askeri teçhizat, silah ve mühimmatın listesini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgedeki yasa dışı Ermeni silahlı grupların silahsızlandırılması yönündeki çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, el konulan askeri teçhizat, silah ve mühimmatın listesine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"4 tank, 1 piyade zırhlı aracı, 3 Zastava monteli zırhlı araç, 2 top, 12 obüs, 12 havan topu, 468 mayın, 956 havan topu yükleme aracı, 441 havan topu mermisi, 22 bomba atar, 46 bomba atar mermisi, 313 ateşli silah, 66 bin 242 mermi, 50 füze, 300 patlatıcı, 62 el bombası, 3 Fagot tanksavar, 28 uçaksavar, 1 mühimmat ikmal aracı, 1 TOR M2 uçaksavar."

"KARABAĞ BARUT FIÇISINA DÖNMÜŞ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev X hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, işgal döneminde Karabağ'ın barut fıçısına dönüştürüldüğünü belirtti.

Hacıyev, "Silahsızlandırma sürecinin ilk 3 günü, işgal yıllarında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin askeri depo sayısı ve biriktirilen silah ve mühimmat bakımından dünyanın en militarize bölgesine ve barut fıçısına dönüştürüldüğünü ortaya koydu. Nüfus ve yüz ölçüm oranına göre bölgenin bu kadar militarize edileceğini beklemiyorduk. Silahsızlanma ve silahsızlandırma, yeniden entegrasyonun temel bileşenleridir." ifadelerini kullandı.

Karabağ'ın işgalinin sembolü tank Bakü'ye getirildi!

 

Karabağ'da devriye gezen Rus askerler açılan ateş sonucu öldürüldü

 

Azerbaycan şartları açıklamıştı: Karabağ'da ateşkes sağlandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN24 Eylül 2023 12:09

    Eğer iktidarda Cumhur İttifakı olmasa Azerbeycan işi çok zor idi belki karabağ bıkarın azerbeycan en az % 25 Ermeniler tarafından işgal edilir diye yorumlarına rastlıyorum ...Çünkü chp milletvekilleri Azerbeycan siha tiha silah vermemizden çok rahatsız olmuş idi.Ermenilerin saflarında muhalefet partilerin dostlarından pkk ypg lilerde savaştığını basından öğreniyoruz.

  • baran23 Eylül 2023 20:48

    Chp-hdp nin ermeni kırmalarına kapak olsun.  Her ne hikmetse gıkları çıkmıyor. Dut yemiş bülbül olmuş bu soytarılar.

  • AHMET ÖZBIR25 Eylül 2023 08:41

    Yalancı. Suriyeli sığınmacılarla yüzde 52 içinde yer alan baran dandiği yalan, dolan, iftira ve çamura devam et. Erken başladın yerel seçimlere çok var. Çocuklarımızın geleceğini çaldınız.