E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi---

Kapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi

Kapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi
08 Aralık 2021 - 08:12 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.687 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 198 kişi olduğu açıklandı.

Fitch, Türk ekonomisinin 2022 ve 2023'te %3,6 ve %4,5 büyümesini bekliyor.

Fitch, Türkiye için 2021 yıl sonu enflasyon tahminini %17,2'den %25'e yükseltti .

Fitch, TCMB'nin 2022 yılında faizi %17'ye yükseltmesini bekliyor .

Katar ve Türkiye Merkez Bankaları aralarında mevcut swap anlaşmasının süresi uzatıldı.

Pfizer aşısının, üçüncü dozunun Omicron varyantını durdurmaya yardımcı olabileceği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ukrayna'da askeri gerginliğin tırmanması durumunda güçlü askeri ve diğer önlemleri alacakları konusunda uyardı.

Putin, Biden'dan NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine dair garanti istedi.

Putin: Enflasyon, Rus ekonomisi ve Ruslar için en büyük sorun .

İran: Yeni yaptırımlar nükleer müzakerelerde ABD'ye avantaj sağlamayacak.

Japonya ekonomisi için 3. çeyrekte GSYH büyüme oranı aşağı yönlü revize edildi. Covid vakalarında artışın tüketimi vurmasının ve küresel çip arzında sıkıntıların işletmelere güvene zarar vermesinin ardından 3. çeyrek için daha önce %3,0 olan daralma oranı, %3,6 olarak duyuruldu.

Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda, dünya ekonomisine ilişkin 2021 yılı büyüme tahminini %6'dan %5,7'ye çekti.

ABD'de Biden'ın aşı zorunluluğu uygulamasını federal mahkeme durdurdu.

Motorine 8 Aralık tarihinden geçerli olmak üzere litre başına 66 kuruşluk zam geldi.

Ne Olacak?

• Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak.
• Asgari Ücret Komisyonu son toplantısı yarın yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Korona virüsteki yeni varyant omicrona ilişkin endişelerin hafiflemesi ve Çin'den gelen pozitif veriler ile geçtiğimiz işlem günü küresel piyasalar güne risk iştahı yüksek başladı. Çin, Kasım ayında ihracatını artırsa da ithalat beklentilerin çok üzerinde büyüdü. Yuanın güçlenmesine, zayıf talebe ve yükselen maliyetlere rağmen Kasım ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre %22 arttı. İthalatta büyüme %31,7 seviyesinde gerçekleşti. ABD tarafında ise Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre dış ticaret açığı Ekim’de %17 azalarak 81,4 milyar dolardan 67,1 milyar dolara geriledi.
Küresel piyasalara paralel geçtiğimiz gün BİST100 endeksi de güne alıcılı başladı. BİST100'deki ağırlığı %5,41, BİST30'daki ağırlığı %7,35 olan BIMAS'ın açıklanan pay geri alım programı haberi kapsamında, açılışta BIMAS paylarının da etkisi ile endeksteki pozitiflik sonrası güne gün içi rekorla başlandı. Türkiye ile Katar arasında yapılan 12 anlaşmanın etkilerine ek olarak endeks tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.984 seviyesini gördü. Sanayi sektörü payları ile birlikte endeks günü tüm zamanların en yüksek seviyesinden 1.981 seviyesinden kapattı.
Dolar / TL'de 13,93 seviyesi görülmesi ardından geçtiğimiz hafta 'sağlıksız piyasa koşulları nedeniyle' TCMB iki kez satım yönünde piyasaya müdahale etmiş, kur tarafı 12,45'lere kadar geri çekilmesine rağmen 13,80'lere tekrar yükselmişti. Türk Lirası, dün dolar karşısında %2'ye yakın değer kazancı ile başladı. Kur 13,55'lere kadar geri çekildi. Türkiye'nin risk primini gösteren 5 yıllık CDS'lerin 520'lere gerilemesine karşılık, Kasım 2020'den bu yana CDS'ler en yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Kredi risk primindeki aşağı yönlü seyir ile birlikte Dolar / TL dün gün içi geri çekildi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 2.105 - 2.193 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.175 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.923 azalarak 660.968 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.079 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.225’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.120 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.190 ve 2.225 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.145 ve 2.120 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın, risklerle dar bantta sıkıştı

 

Asya borsalarında yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)