E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKapanan metal fabrikaları için çözüm arayışı---

Kapanan metal fabrikaları için çözüm arayışı

Kapanan metal fabrikaları için çözüm arayışı
07 Eylül 2022 - 08:02 borsagundem.com

Eurometaux, Avrupa Birliği'nin bölgedeki metal üretim tesislerinin kalıcı olarak kapanmasını önlemek için bölgedeki enerji maliyetlerini düşürmesi gerektiğini bildirdi.

Sanayi örgütü Eurometaux, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e yazdığı bir mektupta, AB alüminyum ve çinko üretim kapasitesinin yaklaşık % 50'sinin halen enerji krizi nedeniyle kapanmaya zorlandığını bildirdi.

AB bakanları, Rusya'nın bloğa gaz dağıtımını durdurmasının ardından Avrupa endüstrisini etkileyen gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışa yanıt verecek acil önlemleri görüşmek üzere 9 Eylül'de bir araya gelecek.

Eurometaux, AB'nin AB ülkelerinin mücadele eden şirketlere sunabileceği yardım için 50 milyon euro eşiğini yükseltmesini, elektrik ve gaz üzerindeki vergileri ve ek ücretleri sınırlayarak destek sağlamasını ve enerji yoğun endüstriler için acil bir AB yardım fonu oluşturmasını istiyor.

Enerji krizinin ""Enerji krizi Avrupa'nın metal ergitme tesislerinin geleceği için varoluşsal bir tehdit" olduğunu vurguladı.

Mektubun 40 Avrupalı şirketin CEO'su tarafından imzalandığını belirterek, "AB ve üye devlet liderlerini stratejik elektrik yoğun endüstrilerini korumak ve kalıcı iş kayıplarını önlemek için acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Eurometaux'da, Glencore, Aurbubis, Boliden ve Norsk Hydro dahil olmak üzere 26 üye şirket bulunuyor.

Almanya, enerji krizini hafifletmek için nükleer santralleri yedekte tutacak

 

Enerji krizi küresel risk iştahını baskılıyor

 

İtalya'nın enerji ithal maliyeti 100 milyar euro

 

İsveç'te yüksek enerji fiyatları nedeniyle bir kağıt fabrikası üretimi durdurdu

 

İngiltere'de enerji krizi giderek derinleşiyor: Çocuklarınız ölebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güneş11 Eylül 2022 15:25

    İşte lider farkı. Erdoğan da Akşener i ve Kılıçtaroğlu nu dinleyip Rusya ya ambargo uygulasaydı bizim fabrikalarımız da birer birer kapanıyor olacaktı.

  • Ahmet Uçar 08 Eylül 2022 07:38

    Türk zenginleri satın alsın bilhassa alüminyum fabrikalarını bizde yol eloksallik alüminyum üreten fabrika

  • Bir dost 07 Eylül 2022 09:34

    Putnin mudahale oncesi konusmasi ciddiydi , tarihi degistiren konusma olarak bilinecek.

  • Mucise Reis : )07 Eylül 2022 08:16

    Keşke devlet kitleri satılmasa idi. Gör bak cari açık nasıl kapananacakmış :D ..Hiç bişe yapmasalarmış devlet kitleri zaten cari fazla verecekmiş. Çok ilginç dimi... örnek Seka kağıt en basiti... d.ğerlerini google yazın kapatılan satılan devlet fabrikaları diye... Şekerde ihracat sekorları yapabilirdin, ukrayna bile savaşda ve buğdasy satışları ile gelir elde etti mesela.. Bizde böyle bir durum olsa satacak hiç bişeyimiz nerede ise yok.

  • Ahmet ÖZER 10 Eylül 2022 20:14

    Dönemin siyasilerinin büyük başarısı!!!Önce ýüzlerce gereksiz işe yaramaz adamı işe alıp zarar ettirip sonra sattılar.... Arçelik,Beko,Tofaş, Migros vs hepsinde de devlet payı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Erdemir, Kardemir, THY diğerleri ve Telekom....yazdıkça bitmez.

  • baran07 Eylül 2022 12:54

    Cahil angut taaaa Kanada dan kavak ağacı getirtip eski teknolojil ile işleyip  3 4 katına çıkan maliyetler söz konusu!  Bi  ...ten anlıyormuş gibi sallama!  Amerika da bir tek kamu sektörü yok. Yapmadığın yalakalık ta yok!  işine geldiği aklına estiği gibi sallama!  Türkiye nüfusa oranla en fazla şirkete sahip devlet konumundadır!  Özellikle stratejik madenler devlet korumasına alınmıştır.  Bak yine cahil ve hödüklüğün meydana çıktı. Paslı bir teneke gibi artık vursan da ses gelmiyor. Beyin iflas etmiş.