E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de enerji krizi giderek derinleşiyor: Çocuklarınız ölebilir!---

İngiltere'de enerji krizi giderek derinleşiyor: Çocuklarınız ölebilir!

İngiltere'de enerji krizi giderek derinleşiyor: Çocuklarınız ölebilir!
01 Eylül 2022 - 15:15 borsagundem.com

Enerji krizine karşı başta Almanya, Fransa ve İngiltere olmak üzere birçok ülkede art arda tasarruf planları devreye girerken yaklaşan kış, krizi daha da derinleştirdi. İngiliz basınında yer alan uyarılarsa, panik havasını gözler önüne serdi.


Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle Tüm Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi, giderek derinleşiyor. Batılı ülkeler Rusya'ya peş peşe ağır yaptırımlar uygulanırken, Rusya ise gaz silahını çekti. Avrupa'ya doğal gaz akışı dururken, tüm kıtada enerji krizi patlak verdi. Kışın yaklaşmasıyla birlikte paniğin yaşandığı kıtada ülkeler, birbiri ardına tasarruf çağrısında bulunmaya başladı.

Almanya, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkede hükümetler tasarruf planlarını devreye soktu. "Sıcak suyla duş almayın, ısıtıcıyı açmayın" gibi birçok uyarı duyurulurken yaşanan panik havasına bir yenisi eklendi.

TASARRUF ÇAĞRILARINA KARŞI UYARDILAR

Sabah'taki habere göre; Elektrik ve doğal gaz kısıtlamalarının yaşandığı bir diğer ülke olan İngiltere'de yapılan "Isıtıcıları kapatın" çağrılarına karşı uzmanlar uyarıda bulundu. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, yetkililerin bu uyarıları oldukça tehlikeli bulundu.

Sert bir kışa hazırlanan ülkede ısıtıcıların açılmamasının çocuklar için tehlike yarattığını söyleyen uzmanlar, ailelerin ısıtıcıları kapatması halinde çocukların ölebileceğini söyledi.

"ÇOCUKLARINIZ ÖLEBİLİR"

Soğuk evlerin bebeklerde ve küçük çocuklarda akciğer rahatsızlıklarından beyin gelişimini durdurma gibi birçok tehlike oluşturduğunu söyleyen uzmanlar, bunun etkilerinin uzun sürebileceğini ifade etti.

Başbakan Boris Johnson'ın istifasının ardından yeni gelecek liderin faturalarda indirime gitmesi gerektiği çağrılarının da yapıldığı ülkede çıkan haberler, yaşanan paniğin boyutunu da gözler önüne serdi.

Belçika'dan enerji krizine karşı yeni tedbirler

 

Scholz: Enerji fiyatlarının tavan yapmaması için adımlar atacağız

 

İngiltere, enerji firmaları 170 milyar sterlin kâr öngörüyor

 

Birol: Rusya, enerji savaşını kazanmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Eylül 2022 23:14

    Yoo... türkiyede bahsedilen tehlikeli durumları görmedik :D yahu görende zannedecekki İngilterede 1900 yılından beri doğalgaz enerjisi ile hayatta yaşıyor.. yahu Doğalga zolmadan önce çocuklar mı öldü evlerde :D saçma sapan haberler. Millet kutuplarda yaşıyor, eskimolar yaşıyor yüzlerce yıl. :D saçma sapan uydurma işler. Ağrı,erzurum, kars. sanki doğalgazla yaşadı , geldi yüzlerce yıl :D

  • Murat02 Eylül 2022 05:20

    İnsanların köy köy yaşaması ile milyonlarca insanın şehirde ot bitmez, ağaç yetişmez, hayvan yetiştirilmez, betonlar arasında yaşaması aynı şey mi küçük cahil ? Gaz ,mazot, elektrik olmazsa soba mı kuracaksın apartmana... evet 1900 başında havagazı fabrikaları da vardı, kömürden yanıcı gaz elde edilip dağıtılıyordu şehre...bkz. İzmir havagazı fabrikası Alsancak.... sağdan soldan aparma malûmat... analiz kasmaca

  • bekçi01 Eylül 2022 23:37

    ingiltere'yi bilemem ama biz 21. yüzyılda donarak ölen bebek gördük bu ülkede

  • Ali01 Eylül 2022 20:26

    Enerji şirketlerimizin babaları aksa enerji ve ayen ingiltereye yatırım yaparsa kriz çözülür

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ01 Eylül 2022 19:04

    Sizler Rusya halkı ölsün diyince iyi sizinkiler ölünce yaygarayı kopartın .sizleri önderlik eden abd sizleri gelip te kurtarsın.