E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Kanal İstanbul için herkes fal bakıyor"---

"Kanal İstanbul için herkes fal bakıyor"

Kanal İstanbul için herkes fal bakıyor
25 Şubat 2016 - 06:46 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi güzergahını henüz bilmediklerini belirterek "Bu yılın ikinci yarısından itibaren sorun çözülür" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu. Yıldırım, şunları söyledi:

KANAL İstanbul: Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadık. Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, ‘kanal buradan geçecek’ diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz.

GÜZERGAH: Projede 5 güzergahta çalışma yapıldı. Bir tanesi, karşılaştırmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ortaya çıkacak. Yılın ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur.
5 YILDA BİTECEK: Alternatif finansman temin ederek kendimizin yapması ya da kamu-özel ortaklığı formülleri üzerinde çalışıyoruz. Önemli olan çok hızlı şekilde finansman ve teknik sorunlar yaşamadan işi bitirmek. Başladığımız 4, bilemediniz 5 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.
3. HAVALİMANI: Bütün etapları tamamlandığında yaklaşık 10 milyar 247 milyon euro’luk bir harcama yapılacak. 2018’in şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanı’nda tarifeli taşımacılık olmayacak.
3. KÖPRÜ: Köprü aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldi. Son 150 metresi kaldı birleşmeye. 5-10 gün içerisinde köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında... Bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ: Çanakkale geçilmez diye destanımız var ama o düşmana geçilmez, dost için Çanakkale geçilir. Çanakkale 1915 Köprüsü, ayaklar arasındaki açıklığı, bugüne kadar yapılmış dünyadaki en uzun köprü olacak. Çalışmalar devam ediyor, sene sonunda şekillenir, ondan sonra da yapımı için harekete geçeceğiz.
FİNANSMAN: Dünyada çok çeşitli sıcak para imkanları bulunuyor. Projelerde finansman sıkıntısı yaşanacağı kanaatinde değilim. O yüzden finansman ile ilgili sıkıntı görmüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)