E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamu bankalarından ivme kredisi---

Kamu bankalarından ivme kredisi

Kamu bankalarından ivme kredisi
05 Ağustos 2019 - 14:31 borsagundem.com

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi uygulamaya alındı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank İvme Finansman Paketi ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı. 

Kamu bankalarından yapılan bu ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"23 Mayıs 2019 tarihinde Ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi, gelişmesi, dünya ticaretinden hak ettiği payı alması ve cari dengeye olumlu katkı sağlamak amacı ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından İvme Finansman Paketi uygulamaya alınmıştır.

Bu paketle istihdam katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek olmasına karşın, ithalat bağımlılığı olduğu için Ülkemizin dış ticaret açığı vermesine sebebiyet veren Sanayi Sektöründe yer alan, hammadde-ara malı üreten, makine imalatı yapan ve  yerli makine alımı yapan firmaların yeni yatırımları ve yatırım sonrasında ihtiyaç duyacakları işletme kredileri ile Soya, Ayçiçeği, Mısır ve Yem Üretiminin desteklenmesine yönelik yatırım ve işletme kredileri kullandırılması hedeflenmiştir.

Temmuz 2019 sonu itibariyle 3 Bankamız tarafından İvme Finansman Paketi kapsamında; 11.500 firmaya 5.2 Milyar TL Kredi Limiti Tahsis edilmiş, 1.7 Milyar TL kredi kullandırımı yapılmıştır. Orta ve Büyük ölçekli firmalara kredi kullandırımı yatırım kapsamında satın alınan makinelerin teslimlerine bağlı olarak devam etmektedir.

Sektör bazında kullandırım tutarları aşağıda belirtilmiştir:

Bankalarımız bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yerli üretimi desteklemeye ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı05 Ağustos 2019 16:02

    bunların hepsi yağcı halkın bankası diyor .ziraatten sonra faiz indiriyor ama bana karta  faiz uygulıyacağız  ağustosta 63 lira bende .hemen iptal et dedim  kartını asla istemiyorum ..

  • Dd05 Ağustos 2019 15:56

    ivme liyeceksen. Kamu bankalarına borsadan çıkar.  Halka açık şirketlerde  bildiğin gibi. At koştura,massin.