E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKahin kedi öldü---

Kahin kedi öldü

Kahin kedi öldü
04 Nisan 2014 - 12:38 borsagundem.com

Tahvil kralı olarak tanınan PIMCO'nun kurucusu Bill Gross'un hisse senedi seçerken fikrini danıştığı kedisi öldü

Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonu PIMCO'nun kurucusu Bill Gross'un hisse senedi seçerken fikrini danıştığı kedisi öldü. Yatırımcılarına gönderdiği notta "Yaşayan her şeyin sonu trajik" diyen Gross, "Bob" adlı kedisine evcil hayvan ürünleri şirketlerinin hisselerini alırken danıştığını yazdı. "Bir miyav hayır, iki miyav kesinlikle anlamına geliyordu" diyen Gross, kedisinin faizler konusunda pek emin olamadığını belirtti ve “ Yine de sorardım" dedi. Ancak Marketwatch'a göre Gross, kedisinin kalan '8 canından' umutlu. Kedisi "Bob"a fikirlerini rüyalarında soracağını belirten ünlü yatırımcı "Rüyalar bazen biliyorsunuz gerçek olur" diyerek yatırımcı notunu noktaladı.

KADEMELİ FAİZ ARTIŞI ÖNGÖRÜSÜ

Fed Başkanı Janet Yellen'ın para politikasında normalleşme sürecinin uzun olacağına dair yorumlarında haklı olduğunu kaydeden Gross, Fed'in aldığı 5 ve 30 yıllık ABD hazine tahvillerinin faizinin giderek yükseleceğini yazdı. Bu öngörünün PIMCO'nun yönettiği dünyanın en büyük tahvil fonu Total Return Fund için faydalı olup olmayacağını ise ancak zaman gösterecek. Fondan Mart'ta 3,1 milyar dolar çekildi. 11 aydır sermaye çıkışıyla dikkat çeken fon Mart'ta rakiplerinin yüzde 95'inin gerisinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)