E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında---

JPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında

JPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında
13 Eylül 2023 - 08:05 borsagundem.com

JPMorgan stratejistleri, ABD hisse senedi değerlemelerinin yüksek faiz oranları nedeniyle risk altında olduğunu söylüyor

JPMorgan stratejistleri, ABD hisse senedi piyasasının bu yıl elde ettiği büyük kazançların ardından, hisse senedi değerlemelerinin tarihsel ilişkilere dayanarak yüksek faiz oranlarının baskısı altına girebileceğini söyledi.

S&P 500 endeksi bu yıl şu ana kadar %16 yükseldi, ancak birçok yatırımcı, özellikle Hazine getirileri yükseldikçe endeksin çok pahalı hale geldiğinden endişe ediyor.

JPMorgan hisse senedi stratejistlerine göre, mevcut reel faiz oranı, 1982'den bu yana elde edilen verilere dayanarak, yaklaşık 20 kat olan mevcut oranına kıyasla, yaklaşık 15 kat ila 16 kat arasında bir ileri fiyat-kazanç (F/K) oranı anlamına geliyor.

JPMorgan hisse senedi stratejistleri, "Hisse senetleri, reel oranlar ve sermaye maliyeti kısıtlayıcı bölgeye doğru ilerlerken, çoğunlukla yıllık %16 arttı. Tarih, bu ilişkinin giderek sürdürülemez hale geldiğini ve hisse senedi piyasası için risk oluşturduğunu gösteriyor" dedi.

JPMorgan, F/K oranlarını uzun vadeli beklenen kar büyümesiyle karşılaştıran başka bir kriteri inceledi ve Hisse senetlerinin %14 oranında aşırı değerli olduğunu tespit etti.

JPMorgan: TL'de ağırlık artır

 

JPMorgan'dan TCMB raporu: Faiz beklentisi yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)