E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan: Merkez faizi değiştirmez---

JP Morgan: Merkez faizi değiştirmez

JP Morgan: Merkez faizi değiştirmez
03 Eylül 2014 - 12:16 borsagundem.com

JP Morgan, enflasyon rakamlarının ardından Merkez Bankası'nın gelecek ay da faizi değiştirmeyeceğini rapor etti

TÜİK'in bugün açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlırını değerlendiren JP Morgan, TÜFE'nin yüzde 10'a yaklaşmasında ana neden olarak yüksek işlenmemiş gıda fiyatlarını gösterdi. JP Morgan, çekirdek enflasyon rakamının ise, kurun fiyatlar üzerindeki etkisinin 
azalmakta olduğuna işaret ettiğini belirtti. 
Tarım sektöründe arz problemlerinin yol açtığı yüksek gıda fiyatlarının TCMB'nin dezenflasyon süreci bir bir tehdit olduğunu ifade eden JP Morgan, daha fazla kredibilite kaybından endişe eden TCMB'nin önümüzdeki aylarda büyük olasılıkla faizleri değiştirmeyeceğini öngördü. 
Önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde sınırına tehlikeli şekilde yakın seyretmeye devam edeceğini, gelecek 3 ayda yıllık enflasyonun yüzde 9,4-9,6 aralığında istikrar kazanacağını tahmin eden JP Morgan, yılın son ayında ise enflasyonun yüzde 9,0'a düşmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şevket03 Eylül 2014 14:29

    jp morgan,fitch,stndrtend ve benzerleri bırakın artık ne kadar yanlı davransanızda bu TÜRKİYE ekonomisi sizi korkutmaya devam edecek ve korkularınız birgün başınıza gelecek.umarım ülkemiz finansın merkezi olduğunda bizde sizi değerlendiririz.ama biz sizin gibi yapmayız sezarın hakkını sezara veririz.yunanistan battı hala sizde batmadı,%2 faizle borçlandı yuh yuh yuh.sizi dikkate almamak yapılması gereken en doğrusudur,çünki siz bir yerden yönetiliyosunuz.umarım yapmış olduğunuz tüm kumpaslar birgün çöker,altında kalırsınız.birgün gelecek size kimse inanmayacak,siyasi,ekonomik,bunlarda olmassa kanlı elleriniz açığa çıkacak.yanlı derecelendirmeye devam.keşke bu yazdıklarım ulaşabilse,ama olsun biz vatandaş olarak anlatmaya ve anlamaya devam edeceğiz.saygılarımla