E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Wall Street'teki engeller fırsatlara dönüştü---

Jim Cramer: Wall Street'teki engeller fırsatlara dönüştü

Jim Cramer: Wall Street'teki engeller fırsatlara dönüştü
15 Ekim 2021 - 11:19 borsagundem.com

Wall Street borsalarının geçtiğimiz gün kaydettiği güçlü yükseliş küresel piyasalarda yeni bir iyimserlik dalgasına yol açtı. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıları borsalarda daha yapıcı kararlar almaya çağırıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Perşembe günü ABD borsalarında gerçekleşen yükselişlerin ardından borsalara ilişkin daha yapıcı bir tavır takındı. Cramer yatırımcıları daha az şüpheci olmaya çağırdı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri geçtiğimiz günü sert yükselişlerle kapatmıştı. S&P 500 Endeksi Mart ayından bu yana en büyük sıçrayışını yaptı ev %1,7 oranında yükseldi. Aynı gün Dow Jones Endeksi %1,6, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Endeksi ise %1,7 oranında yükseliş gösterdi.

Cramer endekslerin güçlü performansına ilişkin açıklamasında, “Bazıları bu hareketin bu kadar olumsuzluk sonrası sadece bir rahatlama rallisi olduğunu söyleyebilir. Diğerleri ise bu ralliye insanları içine çekip servetlerini kaybetmelerine neden olacak şaka gibi bir hamle diyebilir” dedi.

Ancak Cramer Wall Street’in ani yükselişini beklentilerin üzerinde gelen üçüncü çeyrek bilanço rakamlarına bağlıyor. Borsa uzmanı, “Borsalardaki bu hareketi Bank of America’nın, UnitedHealth Group’un ve Morgan Stanley’nin olağanüstü rakamlarının ardından bir bilanço rallisi olduğunu da söyleyebilirsiniz ki bu gerçeğe daha yakındır” dedi. Cramer bu rallinin daha da fazla büyüme potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi.

Cramer, yarı iletken kıtlığı ve limanlardaki tıkanıklık gibi tedarik zinciri sorunlarına atıfta bulunarak, "Bu ralli, mevcut sorunlarımızın giderilebileceğimizi ve şirketlerin engelleri fırsata çevirebileceğini fark ettiren sağduyulu bir görüşle alakalı" ifadelerine yer verdi. Şirketlerin mücadele ettiği bir diğer sorunsa işyerlerindeki açık mesleki pozisyonları bir türlü dolduramamaları.

Borsa uzmanı yatırımcıların kötümser beklentilerini hedef alarak, “Ayı piyasasını savunanlar o kadar şüpheci, o kadar isteksiz ki tarihten ders almayı unutmuş durumdalar. Sürekli olarak yaklaşan felaketlerin, durdurmak için insanların harekete geçen insanlarla birlikte yok olduğunu tekrar tekrar gördük” dedi.

Cramer eylül ve ekim aylarındaki mevsimsel etkiler karşısında temkinli olunması gerektiği konusuna katılıyor. Ancak borsa uzmanı bu mevsimsel etkilerin geride kaldığını belirterek daha fazla yapıcı olmanın zamanın geldiğini söyledi. Cramer, ABD Başkanı Joe Biden’ın ülkenin batı yakasındaki limanlarında görülen yoğunlaşmayı hafifletme çabalarına işaret ederek uzun vadeli iyimserliğin bir nedeni olarak gösterdi.

Cramer, “Bana kalırsa ekonomiyi çevreleyen sorunlar hiçbir şeyin başlangıcı niteliğinde değil. Bir felaket habercisi değiller. Sizi çözülmesi zor görünen problemleri kolayca çözülebilir olarak hayal etmeye çağırıyorum. Hepimiz biraz daha az şüpheci olalım ki yeteri miktarda parası olmayan insanlar için biraz daha fazla para kazanmaya çalışalım” çağrısında bulundu.

ABD yönlü makro ekonomik kararlar piyasaları şekillendiriyor

 

Küresel risk iştahı toparlanıyor

 

Borsa İstanbul'da negatif ayrışma sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Ekim 2021 11:33

    Ey yönetim! 0.47 cente soydurduğun millet kendi vatandaşındır. Haddini bil ve hissene sahip çık. 4.34 e düştün. O paylastığın ayetler bin olarak seni çarpsın ve yok etsin. TVF görmüyormusun zulmü? Makam verilmeyecek insanlara nedir bu bağlılığınız?