E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD yönlü makro ekonomik kararlar piyasaları şekillendiriyor---

ABD yönlü makro ekonomik kararlar piyasaları şekillendiriyor

ABD yönlü makro ekonomik kararlar piyasaları şekillendiriyor
15 Ekim 2021 - 09:47 borsagundem.com

Oyak Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bekleniyor.

Philadelphia Fed Başkanı Harker, Fed'in varlık alımlarını ayda 120 milyar dolarlık mevcut hızından düşürmeye başlamanın yakında zamanının geleceğini, ancak merkez bankasının en az bir yıl daha faiz oranlarını yükseltmesinin muhtemel olmadığını söyledi. Başkan Biden, borç limitinin kısa süreli artırılmasına yönelik tasarıya onay verdi. ABD’de işsizlik maaşı başvuruları işgücüne olan artan taleple son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. ABD piyasaları günü iyi gelen veriler ve beklentilerin üzerinde gelen banka karları sayesinde günü olumlu kapattı. Asya piyasaları da dün pozitifti. Çin’de açıklanan TÜFE verisi beklentilerin altında kalarak piyasaları destekledi. Türkiye’de 8 Ekim haftasında yurt dışı yerleşikler 51,6 milyon dolar değerinde hisse senedi satarken tahvil piyasasındaki pozisyonları 10,6 milyon dolar azaldı. Bugün yurtiçinde TCMB piyasa katılımcıları anketi ve bütçe dengesi açıklanacakken, Euro Bölgesi'nde ticaret dengesi, ABD'de perakende satış verileri ön planda olacak. Bugün Borsa İstanbul’un hafif alıcılı açılış yapmasını öngörüyoruz.

GÜNDEM

15 EKİM HEDEF, ANGEN ve GLCVY Talep Toplama 10:00 TCMB Beklenti Anketi - Eki -21 11:00 Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi - Eyl -21

18 EKİM 14:30 Konut Fiyat Endeksi - Ağu -21

Küresel risk iştahı toparlanıyor

Günün önemli şirket haberleri 15/10/2021

Dolar güne ‘zirvede’ başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)