E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı toparlanıyor---

Küresel risk iştahı toparlanıyor

Küresel risk iştahı toparlanıyor
15 Ekim 2021 - 09:29 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel ölçüde risk iştahında yeniden toparlanma çabası mevcut. ABD’de bankaların beklenenden iyi gelen finansal sonuçlarının ardından başlayan iyimser hava genele yayılmış durumda. Yurtiçinde ise dün TCMB’deki değişikliklerin ardından kurdaki yükseliş ve Borsa İstanbul üzerindeki baskı takip edildi. Bugün 10:00’da içeride TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi dışarıda ise 17:00’da ABD’de açıklanacak Michigan Tüketici Güven Endeksi izlenecek diğer veriler olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Dün küresel piyasalardaki pozitif havadan negatif ayrışan BIST 100 Endeksi günü sınırlı bir kayıpla 1.411,75 seviyesinden tamamladı. Dün TCMB’deki değişikliklerin ardından kur ve faiz tarafındaki yükseliş hisse senetleri üzerinde de baskı oluşturdu. Bugün ise yurtdışındaki olumlu havanın devam ettiğini görüyoruz. ABD’de endekslerdeki dünkü sert yükselişlerin ardından, vadelilerde yükseliş eğilimi devam ediyor. Asya piyasaları alıcılı iken Avrupa tarafında da alıcılı açılış beklentisi hakim. Diğer taraftan artan enerji fiyatları risk oluşturuyor. Brent petrol Ekim 2018’den sonraki en yüksek seviyelerinde. Dolar/TL kurunda ise bu sabah 9,20 aşılarak yeni rekorlar görülmüş durumda. Bu görünüm altında endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışından negatif ayrışan BIST 100’de, önceki günlerde de bahsettiğimiz düzeltmede %50 seviyesinin ve 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.428 ve hatta hemen üzerinde önceki gün test edilen haftanın en yükseği konumundaki 1.432 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği ve tepkilerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceği görüşümüzü koruyoruz. Diğer taraftan tüm olumsuz haber akışına karşın endeksin 1.400 üzerinde tutunma çabası da oldukça önemli. Bu seviyelere yakın yerler tepki alımlarının gelebileceği yerler. Bu nedenle gün içi işlemlerde ilk olarak aşağıda 1.400 yukarıda 1.432 seviyelerini referans alıp, olası bir kırılmada, kırılma yönündeki hareketin sertleşebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Günün önemli şirket haberleri 15/10/2021

Yabancıların favori hisse senetleri

Acıpayam Selüloz ve Metro Holding sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)