E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Küresel borsalarda dipten alım zamanı---

Jim Cramer: Küresel borsalarda dipten alım zamanı

Jim Cramer: Küresel borsalarda dipten alım zamanı
19 Ağustos 2021 - 13:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri delta endişeleri nedeniyle iki gündür ekside kapanırken ünlü borsa uzmanı Jim Cramer söz konusu tablonun yatırımcılar için iyi bir dipten alma fırsatı oluşturduğunu belirtti


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer Wall Street’in korona virüsün delta varyantı hakkındaki endişelerinin ve ekonomik büyümeyi engelleme potansiyelinin hisse senetlerinde dipten alım fırsatı yarattığını açıkladı.

Cramer’ın yorumları geçtiğimiz gün ABD borsalarının üç büyük endeksinin günü ekside kapatmasının ardından geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi’ndeki 11 sektörün sadece 1’i günü pozitif kapattı. Tüketici tercihi alanındaki hisse senetleri %0,15’lik yükselerek artış gösteren tek sektör oldu. Enerji sektörü hisseleri ise toplamda %2,4’lük kayıp verdi.

Borsa uzmanı Wall Street endekslerine ilişkin yorumlarında, “Bu daha büyük bir satış dalgasının ikinci günü. Yatırımcılardan beklediğim tek şey piyasalar daha da kötü hale geldikçe bir şeyler satın almaya daha fazla ilgi göstermeleridir” ifadelerine yer verdi. Cramer, ABD’nin delta varyantı engelini aşacağına inanan yatırımcılara Disney hisselerinin potansiyel bir tercih olabileceğini söyledi.

Jim Cramer, “Boğa piyasasını öldürmeye ve size kellesini gümüş tabakta sunmaya çalışan her satış dalgasında olduğu gibi bu geri çekilme sırasında da borsalar anında tonlarca para kazanmanıza izin vermeyecektir. Ancak bana kalırsa insanlar delta krizinin dünyanın sonu olmadığını fark ettiklerinde sizi muazzam uzun vadeli getirilere hazırlayacak harika giriş pozisyonları elde edeceksiniz” açıklamasında bulundu.

Cramer, Wall Street’in konut başlangıçları gibi toplu ekonomik raporları işlemeye çalışırken veya ABD ekonomisinin artan korona virüs vakaları karşısında genel çerçevede iyileşmesini izlerken kullandığı "ya hep ya hiç’ analizinden bıktığını söyledi.

Borsa uzmanı konuyla ilgili perakende şirketi Lowe’nin hisselerini örnek gösterdi. Lowe hisseleri Çarşamba günü beklenenden daha iyi çeyrek bilançosu paylaşmasının ve satış beklentilerini artırmasının ardından %9’un üzerinde yükseldi. Bu hızlı artış, şirketin müşteri portföyü açısından başlıca rakibi olan ve beklenin altında ikinci çeyrek bilançosu paylaşan Home Depot hisseleriyle birlikte düşüş göstermesinden bir gün sonra geldi.

Cramer, “Lowe’nin ve TJX’in bilançoları hükümetten gelen toplam perakende satış rakamlarının yararlılığını sorgulamanız konusunda gerçekten müthiş hikayeler anlattı. Veriler bir ekonomistin teorik bir tahminde bulunmasına yardımcı olabilir ama gerçek hayatta bu size para kazandırmaz” dedi.

Borsa uzmanı, “İyi haber bunun neresinde mi? Piyasalar oldukça önemli olan tarım dışı istihdam verileri haricinde her seferinde kötü gelen rakamların ardından bir hareket gösterecektir. Bu sırada satın almaya değer ve aykırı bir hisse senedine sahip olmalısınız. Buna sizin alışveriş listeniz deniyor” açıklamasına yer verdi.

 

Jeff Bezos gayrimenkule doymuyor: 23 milyon dolarlık bir yatırım daha

 

Küresel piyasalarda düşüşler hızlandı

 

Dolarda yükseliş kısa vadeli mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)