E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJapon ticaret devi, İsrail savunma şirketiyle bağlarını kesiyor!---

Japon ticaret devi, İsrail savunma şirketiyle bağlarını kesiyor!

Japon ticaret devi, İsrail savunma şirketiyle bağlarını kesiyor!
06 Şubat 2024 - 12:51 borsagundem.com

Japonya'nın önde gelen ticaret şirketlerinden biri olan Itochu, Gazze savaşı nedeniyle büyük bir İsrail savunma şirketiyle olan ortaklığını sonlandırmaya karar verdi.


Japonya'nın en büyük ticaret şirketlerinden biri olan Itochu, Gazze'deki savaş nedeniyle büyük bir İsrail savunma şirketiyle olan ortaklığını sona erdirme kararı aldı.

Japonya dışında en çok Family Mart marketler zinciriyle tanınan dev holding, havacılık biriminin kendisini İsrail'in en büyük savunma müteahhidi olarak tanımlayan Elbit Systems ile bağlarını Şubat ayı sonuna kadar keseceğini açıkladı.

Itochu sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, kararın Birleşmiş Milletler'in en üst mahkemesi olan Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Ocak ayında aldığı karar ve Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın mahkemenin bulgularına "iyi niyetle" uyulması yönündeki yönlendirmesinin ardından alındığını söyledi.

Geçtiğimiz ay BM, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik soykırımdan yargılanmasına karar vermiş, ancak davayı mahkemeye taşıyan Güney Afrika'nın talep ettiği gibi İsrail'in savaştan zarar gören bölgeye yönelik askeri harekâtını askıya alması çağrısında bulunmamıştı.

Mahkeme, İsrail'in askeri harekâtının neden olduğu ölüm ve yıkımı sınırlandırmak, soykırım kışkırtıcılığını önlemek ve cezalandırmak ve insani yardıma erişimi sağlamak için "tüm önlemleri alması" gerektiğini söyledi

Itochu'nun duyurusu ilk olarak şirketin mali işler müdürü Tsuyoshi Hachimura tarafından bir kazanç sunumu sırasında yapıldı. Itochu Aviation, Elbit Systems ve Nippon Aircraft Supply Mart 2023'te, İsrail ile Gazze arasında savaş çıkmadan aylar önce bir işbirliği anlaşması imzalamıştı.

2023'te 104 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklayan Itochu, Ocak ayından bu yana Elbit ile ortaklığına karşı Tokyo'da öğrencilerin öncülük ettiği küçük çaplı protestolarla karşı karşıya kaldı. Şirketin Family Mart zinciri de anlaşma nedeniyle Müslümanların çoğunlukta olduğu Malezya'da boykot çağrılarının hedefi oldu.

Hachimura yatırımcılara anlaşmayı açıklamaya çalıştı:

"Ortaklık, Japonya'nın güvenliği için gerekli olan Öz Savunma Kuvvetleri için savunma ekipmanı ithal etmek amacıyla Japonya Savunma Bakanlığı'ndan gelen bir talebe dayanmaktadır."

Elbit CEO'su Bezhalel Machlis, Kasım ayındaki bir kazanç çağrısı sırasında, şirketin hizmetlerini "yoğun bir şekilde" kullanan İsrail Savunma Kuvvetleri'ni desteklemek için "üretimi artırdığını" söyledi. (CNN Türk)

Rusya'dan İsrail Büyükelçisi'nin açıklamalarına tepki

 

İsrail, Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya devam ediyor

 

'İsrail ve Hamas ateşkesi 4 ay sürebilir' iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.06 Şubat 2024 17:34

    GAZZELİLERE YAPTIKLARINI TV DEGÖRDÜKTEN SONRA İSRAİLDEN İTHAL EDİLEN HİÇBİR ÜRÜNÜ SATIN ALMAM

  • E.g.06 Şubat 2024 16:56

    BAYKAR 20 SERMAYE ARTIRIMI YAPARAK HALKA AÇILSA HİSSELERİ 3000 TL ÜÇBİN TL DEN ( 100 DOLAR SEVİYESİ) BİRKAÇ SAATTE HALKA ARZ OLUR FİNANSMAN/İŞLETME SERMAYESİ SIKINTISİ ÇEKMEZ ARAŞTIRMA GELİŞTİRMESİNİ ÜRETİMİNİ KALİTESİNİ DAHA DA ARTTIRIR

  • EYYP197806 Şubat 2024 13:17

    BRAVO.