E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJapon ekonomisinden sert daralma---

Japon ekonomisinden sert daralma

Japon ekonomisinden sert daralma
17 Ağustos 2020 - 08:10 borsagundem.com

Japonya ekonomisi yüzde 27.8 ile beklentilerden daha sert daraldı

Japonya'nın rekor ekonomik daralmadan toparlanması politika yapıcıların kapsamlı bir virüs öncesi yaşama dönüşün mümkün olmadığı konusunda ısrarcı olmaları ile korona virüs enfeksiyonunun ne kadar hızlı bir artışta seyredeceğine bağlı olacak.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olağanüstü hal ilanının ve karantina uygulamalarının ülkenin en büyük ihracat piyasasında tüketim harcamalarını üretimi ve ihracatı azaltması ile Haziran ile başlayan üç aylık süreçte bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış bazda yüzde 27.8 daraldı.

Pandemiye kadar Japonya ekonomisinin en kötü çeyreklik verisi küresel finansal kriz esnasında 1955 yılında kaydedilmiş ve gayrısafi yurt içi hasıla yüzde 18 daralmıştı. Şu anda ise art arda üç çeyrek kaydedilen daralma ile ekonomi 2011 yılında tsunami ve nükeer felaketten sonraki düzeyine gerileyecek.

Ülkede perakende satışlar ve sanayi üretimi gibi aylık bazdaki ekonomik göstergeler toparlanmaya işaret ederken yeni başlayan toparlanma artan enfeksiyon oranlarına bağlı olarak momentum kaybedebilir.

Asya borsaları haftaya karışık başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmaylarını topluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)