E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İsviçre Kerimova bağlantılı hesapları dondurdu---

​İsviçre Kerimova bağlantılı hesapları dondurdu

​İsviçre Kerimova bağlantılı hesapları dondurdu
24 Ağustos 2015 - 22:01 borsagundem.com

Adalet Bakanlığınca, kara para akladığı iddiasıyla Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova bağlantılı banka hesapları donduruldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin talebini değerlendiren İsviçre Adalet Bakanlığı kara para akladığı iddiasıyla Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova ile bağlantılı banka hesaplarını dondurdu. 

İsviçre medyasında çıkan haberlere göre, İsviçre Adalet Bakanlığı, ABD'nin talebi üzerine Gülnara Kerimov ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen bazı hesapların dondurulmasına karar verdi.

İsviçre, Kerimova ve ismi açıklanmayan diğer 5 Özbek vatandaşı hakkında 2012 Temmuz'da başlatılan soruşturma kapsamında daha önce de bu 6 kişinin banka hesaplarında bulunan paraya el koymuştu.

Soruşturmanın Özbekistan telekomünikasyon sektöründeki bir kara para aklama iddiasıyla ilgili olduğu ifade ediliyor.

Gülnara Kerimova, 2013'e kadar Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Özbekistan Daimi Temsilcisi olarak görev yapmış ve diplomatik dokunulmazlık almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)