E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç: NATO üyeliğimiz için kararı Türkiye verecek---

İsveç: NATO üyeliğimiz için kararı Türkiye verecek

İsveç: NATO üyeliğimiz için kararı Türkiye verecek
04 Ekim 2023 - 05:44 borsagundem.com

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyelik başvurusunun TBMM tarafından ekim ayı içinde onaylayacağını kesin olarak söyleyemeyeceğini bildirdi

İsveç Başbakanı Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylayacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait. Türkiye kendi kararlarını kendi alır" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyelik başvurusunun TBMM tarafından ekim ayı içinde onaylayacağını kesin olarak söyleyemeyeceğini bildirdi.

''NATO ÜYELİĞİMİZ İÇİN KARAR TÜRKİYE'YE AİT''

İsveç basınına, ülkesinin NATO başvurusu hakkında açıklamalarda bulunan Kristersson, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin karar vereceğini belirtti.

Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylayacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait, Türkiye kendi kararlarını kendi alır" dedi.

TBMM'nin açılmasından sonra İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki onay sürecinin "en kısa sürede" Meclis'e gönderilmesi konusunda anlaştıklarını ifade eden Kristersson, şunları kaydetti:

"Herkes bunu parlamento açıldıktan sonra İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanacağı yönünde yorumluyor. Artık meclis açılmış durumda. Bence de İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasının zamanı geldi."

NATO'dan terörle mücadelede Türkiye'ye destek mesajı

 

NATO'dan İsveç açıklaması: TBMM açıldığında onaylanmasını bekliyorum

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2023 09:53

    TC karar verecek olsa, f35 leri alırdık :D f16 peşinde koşuyoruz... Sizin kararınızı abd verdi. rusya kutuplara ulaşmasın, gelişen ve değişenteknolojılerı ile orada barınma, maden arama, askeri farklı ürünler ile kutupda bulunma gibi farklı teknolojılerı var. nazi zamanında oralara almanlarda gitti 15 dk nöbet tutamadıklarını kayıtlara aldılar. yani bildiğin buzz da buzz oralar. askerlerın çatışması, askerlerınüslerde bulunup barınma ısınma vb işleri çok zor. Nato askeri güç olarak bu bölgede isveç etkın. o bakımdan bölgesel olarakda ukrayna başına gelen durum karşısında şimdiden onlem alıyor. rusya yolunu kapatıyor. malum çok bereketlı topraklara giden yolda isveç bulunuyor, askeri , insanı, coğrafya ozellıklerıne hakım