E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili 17 kişi tutuklandı---

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili 17 kişi tutuklandı

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili 17 kişi tutuklandı
18 Kasım 2022 - 03:26 borsagundem.com

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı.

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısının bir numaralı faili Ahlam Albashır ile birlikte şüpheli 49 kişi önce emniyette sorgulandı.

Zanlılar daha sonra savcılığa sevk edilerek, 2 başsavcı vekili ve 29 savcıya ifade verdi. Bombacı terörist Albashır, emniyette farklı savcılıkta farklı konuştu. Kendini kurtarmak için verdiği çelişkili bilgiler dikkati çekti.

Terörist Ahlam Albashır savcılık ifadesinde kendisini Türkiye'ye YPG'nin gönderdiğini de itiraf etti. Karı koca gibi davrandığı Bilal Hassan ile 27 Temmuz'da yasa dışı yollarla sınırı geçerek Hatay'a girdiğini söyledi.

Ticari bir araca binerek kara yoluyla İstanbul'a geldiklerini ve örgütle bağlantısı olan Ferhat Habeş'in evine yerleştiklerini anlattı.

17 şüpheli tutuklandı

Savcılık, terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 49 şüpheliden 17’sini tutuklanmaları, 3’ünü de adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk etti. 17 zanlıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçlaması yöneltildi.

29 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi istendi. Zanlılar 2 ayrı hakimlikçe tek tek sorgulandı. İfadelerin tamamlanmasından sonra karar açıklandı. Aralarında terörist Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli hakkında da adli kontrol şartı uygulandı.

Bombalı saldırıya yardım-yataklık eden terör örgütü mensubu "Hüsam" kod adlı teröristin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Taksim bombacısı bankta neden bekledi? İşte ilk ifadesinden detaylar

 

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

 

Taksim bombacısı örgüte nasıl katıldığını anlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran18 Kasım 2022 12:10

    Öncelikle güvenlik güçlerimizi tebrik ederim!  Bunlar gerçekten çok zavallı belki de bu eylemlere zorla itilen ayak takımı!  Baksanıza bu kadını dahi Yunanistan da öldürme emri verilmiş. Bu zavallı insanların terör örgütünün asıl önemlisi de  Amerikan emeperyalizminin zulmü altında nasıl kahredildiğinin çok açık delilidir.  Şimdi güvenlik güçlerimizin daha büyük yılan başlarını denk getirip cehenneme göndermesi temennisi ile Mustafa Karasu Duran Kalkan Murat Karayılan gibi aşağılık itlerin ininde tek tek avlanması  bir çok mazlum ve Müslüman insanın yüreğine su serper.  Amerika ve İngiliz köpeklerini de kahreder.