E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte İstanbul'da TÜFE rakamları---

İşte İstanbul'da TÜFE rakamları

İşte İstanbul'da TÜFE rakamları
01 Ocak 2023 - 14:50 borsagundem.com

İstanbul'da aralıkta önceki aya göre, perakende fiyatlar yüzde 2,94, toptan fiyatlar yüzde 3,71 arttı

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, aralıkta perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,94, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 3,71 yükseldi.

Aralık 2021'e göre geçen ay yaşanan fiyat değişimlerini gösteren "bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı" İTO 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yüzde 92,97, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde ise yüzde 81,31 olarak gerçekleşti.

Aralıkta perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 7,04, ev eşyası harcamalarında yüzde 3,89, konut harcamalarında yüzde 3,82, diğer harcamalarda yüzde 3,07, gıda harcamalarında yüzde 3,06, giyim harcamalarında yüzde 1,18, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0,50 artış, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yüzde 3,09 azalış izlendi.

Aralık 2022'de toptan fiyatlarda bir önceki aya göre, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 10,65, kimyevi maddeler grubunda yüzde 6,15, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 4,31, gıda maddeleri grubunda yüzde 3,43, madenler grubunda yüzde 3,23, mensucat grubunda yüzde 1,10 artış, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 2,44 azalış kaydedildi.

İTO Başkanı Avgadiç'ten EYT düzenlemesine ilişkin açıklama

Bakan Nebati, İTO yönetimiyle görüştü

Küresel piyasalar, resesyon ve enflasyon endişeleriyle yeni yıla giriyor

Borsa İstanbul hâlâ zirvesinden uzakta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Ocak 2023 08:19

    işçi şubat 1 de ilk zamlı maaş. çalışan ocak da memur ise, emekli anlaşmalı 3 aylıklarda hangi aya gelirse... gelir vergileri 4-5-6- aylarda ücretleri azaltmaya dilimler çalışmaya başlayacak... Ama öncesinde her sektör kendi gelirini arttırmaya ve hayata adapde olmaya çalışacak. Ülkemizde sadece emekli, memur, işçi  çalışmıyor... mesela, berber, cafe işletmecisi, çay ocak, pamuk şeker satıcı, lokanta işletmecisi, minibüs, otobüs işletmecisi, boyacı, badanacı, ressam, lastıkçi,vb yaşıyor... enflasyon üle ürünler artıyor... her kesim emekçi ve emekli maaşı artıyor eee halıyle bu gibi diğer yaşayan sektorlerde artacak ki pıyasaya uysunn... ne olacak ? ENFLASYON  : )) Baz etkiside TL/USD paritesinin doyun notkasına ulaşıp ağırlaşıp hantallaşması. YAni ekonomi programının bişe yaptığı yok, EKONOMİ YAPACKA İSE TL/USD Yİ anca geri çekip 3-5 lere almalı. Bu durumda dünyaya mal satamıyorsak, o zaman satılan ne varsa alıp, üretime geçilmeli....

  • kaportacı salim usta sanayiden02 Ocak 2023 07:42

    auhuahau bunlarda tuike dönmüş %2 demişler uahuhauhauhau yasasınn akapa parti rejimi kaata yazıyon ne isteressen çıkıyo efason ahauhauhuaha emekli açlışğ bilem arayacak yakında uhauhuhauhauhau 

  • sözün özü01 Ocak 2023 20:44

     Kediye et teslim edersen , geriye kemikleri kalır, onu da köpekler yer.      tüfe tefe ............ EY  HAN'I YAĞMACILAR.....................YETER  YETER.... DOYAMADINIZ.........

  • manyak herif02 Ocak 2023 00:44

    saa da ordan bir parça virseler sesini kesersin herhal.utanmaz açgözluler.