E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİşte en iyi yatırım aracı---

İşte en iyi yatırım aracı

İşte en iyi yatırım aracı
03 Temmuz 2013 - 13:59 borsagundem.com

Sanayicilerle yapılan ankete göre en iyi yatırım bakın ne çıktı?

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından 62 sanayiciyle görüşülerek yapılan "Ekonomik Durum ve Kentsel Dönüşüm Anketi'nin sonuçları açıklandı. Bursa'daki Organize Sanayi Bölgeleri ile SİAD'ların katılımıyla gerçekleştirilen ankette sanayicilerin ekonomiye bakışının yanı sıra kentsel dönüşüm konusunda önemli sonuçlar ortaya çıktı.
İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, ankete katılanların yüzde 24'ünün müteahhit olduğunu, diğer katılımcıların ise yüzde 48'inin sanayici ve yüzde 28'inin de ticaret alanında faaliyet gösterdiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 16'sının 1-10 kişi, yüzde 13'ünün 11-25 kişi, yüzde 31'inin 26-100 kişi ve yüzde 40'ının da 100 kişi ve üzerinde çalışana sahip büyük işletmeler olduğunu vurgulayan Gökçadır, ekonomik durum ile ilgili ilk bölümüne ilişkin sonuçlarda, genel bir memnuniyet olduğunu kaydetti.
Gökçadır, şunları ifade etti: "Şu andaki ekonomik durum hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna yüzde 55 oranında memnunum, yüzde 40 oranında memnun değilim ve yüzde 5 oranında da çok memnunun cevabı gelmiştir. Katılımcılarımız, 'Geçtiğimiz 12 aylık dönemde, ekonominin genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorumuza ise yüzde 42 oranında olumlu yönde gelişmeler oldu, yüzde 40 oranında bir önceki döneme göre bir değişiklik olmadı ve yüzde 18 oranında da olumsuz yönde gelişmeler oldu diyerek cevap vermişlerdir. '2013 yılının ilk çeyreği, faaliyette bulunduğunuz sektör / iş kolu açısından nasıl geçti?' sorusunu da yüzde 6 oranında çok iyi, yüzde 38 oranında iyi, yüzde 50 oranında orta ve yüzde 6 oranında da kötü cevabı almış durumdayız."
EN ÖNEMLİ SORUN NAKİT SIKINTISI
Sanayicilerin, 2013'ün ilk çeyreğinde karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili soruya yüzde 31 oranında nakit sıkıntısı cevabını verdiğini vurgulayan Gökçadır, yüzde 25 oranında piyasalardaki durgunluk, yüzde 24 oranında girdi maliyetlerindeki artış ve yüzde 20 oranında da talep yetersizliği cevabı aldıklarını ifade etti.
EN İYİ YATIRIM ARACI GAYRİMENKUL
'2013 yılı için en iyi finansal yatırım aracı sizce hangisi olacak?' sorusuna yüzde 66 oranında gayrimenkul cevabını aldıklarına dikkat çeken Gökçadır, şöyle devam etti: "Diğer yandan anketimize katılanlar, 2013 yılı sonu itibariyle enflasyonun yüzde 47 oranında yüzde 4-6 aralığında, yüzde 43 oranında yüzde 7-9 aralığında ve yüzde 10 oranında da yüzde 10-12 aralığında olabileceğini tahmin etmektedirler. Bu da gerek hükümetimizin gerekse TC Merkez Bankasının 2013 yılı için ortaya koyduğu yüzde 5'lik enflasyon hedefinin tutturulacağı anlamına gelmektedir. Anketimize katılanlar, '2014 yılı için, ekonominin genel durumu hakkındaki beklentiniz nedir?' sorumuza ise yüzde 52 oranında olumlu yönde gelişmeler olacak, yüzde 38 oranında bir önceki döneme göre bir değişiklik beklemiyorum ve yüzde 10 oranında da olumsuz yönde gelişmeler olacak şeklinde cevap vermişlerdir."
"DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI YETERSİZ"
'2013 yılının kalan bölümünde öncelikli olarak adım atılmasını beklediğiniz konular nelerdir?' sorusunu katılımcıların yüzde 35'inin 'vergi politikalarının gözden geçirilmesi ve vergi oranlarının azaltılması' cevabını verdiğini anlatan Gökçadır, kentsel dönüşüm konusunda ortaya çıkan sonuçları da şöyle açıkladı: "Ankete katılanlar, 'sizce Bursa'da bir deprem tehlikesi var mı? Varsa ne zaman olabilir?' sorumuza, yüzde 66 oranında 'Var her zaman olabilir, yüzde 23 oranında 'Var, yakın zamanda olabilir', yüzde 6 oranında 'Var, yakın zamanda olmaz ve yüzde 5 oranında da yok cevabını verdi. 'Sizce Bursa merkezli bir depremde hasar ve can kaybı ne olur?' sorumuza, yüzde 78 oranında büyük hasar ve can kaybı olur, yüzde 22 oranında hasar olur, can kaybı az olur cevabını aldık. 'Sizce Bursa'da depreme hazır olmak için yapılan çalışmalar yeterli mi?' sorumuza da yüzde 59 oranında çalışmalar var, ama yeterli değil, yüzde 33 oranında çalışmalar son derece yetersiz, yüzde 6 oranında o çalışma yok ve yüzde 2 oranında da çalışmalar oldukça yeterli şeklinde cevap vermişlerdir."
"BURSA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KESİNLİKLE GEREKLİ"
'Sizce Bursa'da Kentsel Dönüşüm gerekli mi?' sorusuna yüzde 92 oranında Kesinlikle evet cevabını aldıklarını ifade eden Gökçadır, anketteki 'Eğer 'Gerekli' diyorsanız, Kentsel Dönüşüme ne zaman başlanmalıdır?' şeklindeki soruya ise yüzde 85 oranında Hemen, yüzde 12 oranında da Belediye seçimlerinden sonra diye cevap aldıklarını belirtti.
Gökçadır, 'Sizce Kentsel Dönüşüm hangi kurum tarafından yapılmalıdır?' sorusunun ise yüzde 56 oranında Kamu-Özel sektör ortaklığı denildiğini, yüzde 7 oranında da TOKİ cevabı aldıklarını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)