E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte ABD'nin nükleer savaş planı---

İşte ABD'nin nükleer savaş planı

İşte ABD'nin nükleer savaş planı
05 Temmuz 2019 - 07:35 borsagundem.com

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General Goldfein, bir nükleer saldırı halinde önce EUCOM Komutanı ile iletişime geçeceklerini, ardından yoğun karşı saldırı başlatacaklarını söyledi

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Goldfein, nükleer savaş çıkması durumunda izlenecek planın ayrıntılarını açıkladı.

Nükleer savaş çıkması durumunda önce ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) Komutanı Orgeneral Tod Wolters ile iletişime geçmesi gerektiğini belirten Goldfein, ardından ABD ve NATO kuvvetlerinin, “taarruz uçakları, bombardıman uçakları, yakıt ikmal uçakları, keşif araçları ile siber, uzay ve özel operasyonları” içeren yoğun karşı saldırı “anında” başlatacağını söyledi.

Ardından Amerikan topraklarına yönelik misillemeyi önleme amacıyla Kuzey Amerika Hava-Uzay Komutanı General Terrence O’Shaughnessy ile irtibata geçmesi gerektiğini dile getiren Goldfein, karada konuşlandırılan füze savunma sistemlerinin füze saldırısını püskürtmeye ve yalancı hedefler arasında gerçek başlıkları tespit etmeye hazır olacağını kaydetti. Ardından son aşamada, nükleer denizaltıların devreye girmesi, “su altından yıkıcı darbenin indirilmesi” planlanıyor.

Goldfein’in üçüncü muhatabı da ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten olacak. Hyten’in, düşmanın “durdurulması” için hangi nükleer saldırıya ihtiyaç olduğunu rapor etmesi gerekiyor.

Defense Maven’in aktardığına göre Goldfein, “Bu misyonların her birisi ‘kusursuz’ ve hepsinin aynı anda devreye sokulması gerekiyor” dedi. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU05 Temmuz 2019 09:29

    ALLAH göstermesin bir nükleer savaş olur ise ne abd kalır ne de diğer ülkeler bu şavaşın kazananı olmaz.mesala abd iran a saldıracağım diyor bence iranda atom bombası olduğunu bildikleri için sataşıyorlar.yoksa şimdiye kadar saldırmışlar idi.