E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi!---

İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi!

İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi!
19 Aralık 2023 - 21:56 borsagundem.com

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti

Süper Lig'de oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçında çok ilginç bir an yaşandı.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, karşılaşmanın 74. dakikasında takımı sahadan çekti ve oyunculara soyunma odasına gidin dedi.

Bu kararın ardından İstanbulsporlu bazı oyuncular soyunma odasına gitti. Başta Simon Deli olmak üzere bazı oyuncular ise sahada kaldı. Simon Deli, Sarıalioğlu ile konuşarak takımı sahada kalması için ikna etmeye çalıştı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da saha kenarına inerek İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu ile konuştu.

İstanbulspor'da sahada kalan diğer oyuncular da daha soyunma odasına gitti. İstanbulsporlu taraftarlar, bu karar sonrası oyuncuları alkışladı.

TRABZONSPOR 2-1 ÖNDEYDİ

Karşılaşmanın 74. dakikasında Trabzonspor'un, İstanbulspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü bulunuyordu.

Trabzonspor'un gollerini 11. dakikada Trezeguet ve 68. dakikada Paul Onuachu attı. İstanbulspor'un tek golü 39. dakikada Muammer Sarıkaya'dan geldi.

FEDERASYON NE KADAR VERECEK?

İstanbulspor'un bu kararı sonucunda maruz kalacağı yaptırım merak edilirken Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesi konuya ilişkin durumu ortaya koyuyor.

İşte ilgili madde:

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen
mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Gelişim liglerinde mücadele eden takımlarının müsabakalarında bu hüküm uygulanmaz, TFF tarafından tespit edilecek esaslara göre işlem yapılır.

Ligden çıkarılarak alt lige düşürülen takım sayısı, o ligden aldığı derece nedeni ile düşecek takım sayısı kadar veya daha fazla ise ayrıca sezon sonundaki puan sıralamasına göre düşme uygulanmaz, daha az sayıda ise eksik kalan takım sayısı kadar puan sıralamasına göre alt lige düşürülür.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oğuz uçman20 Aralık 2023 10:24

    ne  alakası var  ankaragücü ile ?  ankaragücü mü hakeme yumruk attı klüp başkanımı ?

  • VS20 Aralık 2023 08:07

    hakemler tabiki suçlu ama bunları yönlendirenler küllüyen suçlu vede güçlü

  • Melo20 Aralık 2023 07:42

    Ulkede liyakatsizlik ve adam kayirma diz boyu

  • Mehmet 20 Aralık 2023 06:54

    Bu ülkede maçlar sahada değil masada...

  • Ali20 Aralık 2023 06:28

    Hakemler kötü

  • Berber Bekri 20 Aralık 2023 01:33

    Ankaragücüne ne ceza verildiyse aynısı verilsin

  • ALİ TEL19 Aralık 2023 23:56

    FB sivasspor maçında FB 1-0 önde iken sivasspor lu oyuncunun ceza sahasında açık açık düşürülmesinde hakem penaltıyı vermedi sivasspor unda morali bozuldu ve yenildi bugün ki başakşehir sivasspor maçında da böyle olaylar olmuş ben maç şeyir etmedim fakat ülkede seçimlere doğru büyük olaylar olacak gibi  sanki bence spor ve borsa dan ülkede büyük bir olay yapacaklar gibi.Büyük olaylar dönmektedir.

  • Mucise Reis : )19 Aralık 2023 22:58

    Olayın temeli şu... hani x sınav olur ya...  hak edenın hek ettiği yere gelmesi... hak etmeyenın elenmesi ile sonuçlanır... Bazı alanlar, bazı konumlar, YETENEK ister, BABİLYİET ister vb. kaliteli işlere kalitesiz kişiler atanır düdük eline verilirse ülkemizde bu olaylar bitmez... Olayın temeli bu. GErçektende ülkemizde hukuk bilmeyen avukat, kural tanımayan vekil, işini bilmeyen ama devlet mührü verilen memurlar vb. oluşturuldukça... her alanda buolaylar olacaktır. İnsanlar bir yerden sonra tepki gösteriyor. Çünkü sizlerin bireysel hareketleriniz kurumsalları ve halkıda etkilemeye başlıyor. Acilen adam gibi eğitimli hakemden önce, verilen bilgiyi kapasiteyi kaldıracak insanlar hakem olmalı. onca kamera, onca var sistemi, onca 4 hakem.. nasıl böyle felaket sonuca ulaşabilir ? ki geçmişte örneklerini yaşadık, düdül çalar gol iptal olurdu. yönetim kapasitesi düşük kaldı

  • Suat19 Aralık 2023 22:47

    Bu hakemlerin hepsinin görevine son verilmeli, yeni genç hakemler gelmeli.

  • Cego19 Aralık 2023 22:34

    Bom. B. K

  • Kaçkar KAPLANI19 Aralık 2023 22:33

    Geçen hafta hakemin kusursuz maç yönetmesine rağmen bir karaktersizin hakeme karşı saldırısı ve Rize ye olan öfkesinin dışa vurumu sonucu patlak veren futboldaki kaos bakalım daha nereye varacak. Futbolu da beyinleri gibi sulandırdılar. 

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL19 Aralık 2023 22:11

    VAR seyir ettik istanbulsporlu oyuncu 3 çalış yapıyor gücü bitiyor sanki kendisini yere attı gibi.

  • Sinyor19 Aralık 2023 22:08

    Dünyanin en heyecanli ligi bence..cok egleniyorum.