E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ulaşım ücretsiz---

İstanbul'da 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ulaşım ücretsiz

İstanbul'da 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ulaşım ücretsiz
17 Ocak 2020 - 15:04 borsagundem.com

İstanbul'da 4 yaş ve altındaki 1 milyon 160 bin çocuk annesinin ücretsiz ulaşım kartı hakkı elde etmesi İBB Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımın kapsamı genişletildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da 4 yaş ve altındaki 1 milyon 160 bin çocuğumuzun annelerinin ücretsiz ulaşım kartı hakkı elde etmesi, Sayıştay’ın olumlu görüşünün alınması kaydıyla meclis komisyonundan geçmiş ve sonrasında meclisimizden oybirliği ile kabul edilmiştir."

İstanbul'da çocukları 4 yaşına gelene kadar kadınlara çocuklarıyla birlikte ücretsiz ulaşım İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

​İBB Meclisi, kent genelindeki öğrencilerin toplu ulaşım araçlarında kullandığı mavi kart aylık abonman ücretini 85 liradan 40 liraya düşürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay18 Ocak 2020 16:26

    Bu konuda ön ayak olan Sayın İmamoğlu'na ve İBB Mecllisi'nde destek veren meclis üyelerine teşekkür ederiz.Aile bütçesine destek bakımından olumlu olmuştur.Teşekkürler güzel bir adım.

  • ...17 Ocak 2020 20:36

    25 Yıllık hayaldi... Gerçek oldu.. Yaparsa, İmamoğlu yapar...

  • BERK17 Ocak 2020 16:44

    SAYIN BAŞKAN MANSUR YAVAŞ ULAŞIMDA ÖGRENCİYE VE VATANDAŞA METROYA YÜZDE 30 ZAM KOYDUN EKMEK EDE LÜTFEN İSTANBUL BELEDİYESİ GİBİ HER TÜRLÜ ULAŞIMI İNDİR YÜZDE ELLİ İZMİR VE İSTANBULU ÖRNEK AL  HİÇ MENMUN DEGİLİM ANKARA BELEDİYE BAŞKANININ YÖNETİMİNİ KAR PEŞİNDE VATANDAŞ I EZİYOR

  • MERT17 Ocak 2020 16:39

    istanbul belediye başkanı  ulaşımı yüzde 50   ögrenci ve kadınların düşürüyor.ANKARA BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ HER ŞEYE YÜZDE 30 ZAM GETİRDİ VAY ŞU ADALETE ULAŞIMA HALK EKMEKE VAY ŞU ACİZ YÖNETİME VATANDAŞI  MAHVETTİ

  • Türk.17 Ocak 2020 16:31

    Sayıştay onayı gerekiyor.

  • Ahmad Ozzzbir17 Ocak 2020 15:44

    Aman başkanım ne yaptın sen? Genelde beş altı çocuğu olanlar malum tayfa. Bunlar ve çocuklarından artık metrobüslerde adım atacak yer kalmaz.