E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'İstanbul depremi beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız'---

'İstanbul depremi beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız'

'İstanbul depremi beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız'
16 Ağustos 2022 - 09:46 borsagundem.com

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, bizim bir depreme hazır olmamız için yapmamız gereken ilk şey; yapı stoklarını yenilemek. Bu da kentsel dönüşümden geçiyor. Beklenen İstanbul depremi eğer beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız" dedi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23’ncü yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, 2003'ten önceki binaların riskli olduğunu belirtti. 2003'ten önce yapılan binaların depreme dayanıklılık testinin yapılması gerektiğini ifade eden Şalcı, "Deprem olduktan sonra nasıl kurtarma çalışmaları yaparız diye düşünürken özellikle 2017 yılından sonra artık müdahaleci bir politikadan risk azaltmaya ve önlemeye yönelik bir politikaya yöneldik. Bununla alakalı İl Risk Azaltma Planı (İRAP) planları yapılmaya başlandı. Bu planlarla tüm Türkiye'deki afetlerin boyutlarını, ölçülerini ve bunun etkilerini azaltabilecek çalışmaları kapsıyor. İstediğimiz, özlediğimiz devlet politikası da bu oluyor. Dünya artık buna gidiyor. Her ilde tüm ilde yaşayan paydaşlarla kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, hepsi bir arada bunların etkilerini azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de üzülerek söylüyoruz, 2018’den önceki binalar riskli binalar. Özellikle 2003- 2018 arasındakiler kısmen biraz daha güvenli ama 2003’den önce yapılan binaların kesinlikle depreme dayanıklılık testi yapılması ve öyle oturulması gerekiyor. Bu binalarla ilgili yönetmelikler çok net değil ve 2003’den önceki binaların riskli olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Depremin izleri, deniz altında ilk günkü gibi duruyor

 

Prof. Sözbilir uyardı: Efes fayı 6.8'lik deprem üretebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Ağustos 2022 13:46

    8 ve üzeri şiddet demek,  doğal kanal İstanbul demek. Demekki dengeli büyüme olacak. Her şehirde belirsi sayı üzeri göç yasaklanacak. borsada 1 hisseye girmek gibi İstanbul  tek hisse kağıdı demek. sepet yapmalıyız şehirleri