E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den İran'a saldırı açıklaması: Hazırlıklar tamamlandı---

İsrail'den İran'a saldırı açıklaması: Hazırlıklar tamamlandı

İsrail'den İran'a saldırı açıklaması: Hazırlıklar tamamlandı
15 Nisan 2024 - 23:12 borsagundem.com

İsrail, "Hava Kuvvetleri, İran'a yönelik saldırı için hazırlıkları tamamladı" açıklaması yaptı. İran, muhtemel İsrail saldırısı için 3. derece alarma geçtiğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzl Hatevi, İsrail'in İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini ve bu karşı saldırıya "fazlasıyla hazır" olduğunu söyledi. 

İran'ın pazar günü başlattığı saldırıda hafif hasar alan Nevatim Hava Üssü'nde yaptığı açıklamada Hatevi, "İsrail devletine çok sayıda füze, seyir füzesi ve insansız hava araçlarıyla yapılan bu saldırı karşılığını bulacaktır" dedi. 

Hatevi ziyarette İsrailli askerlere, "Bence fazlasıyla hazırsınız ve ileride ihtiyaç duyacağımız kapasitenize fazlasıyla güveniyorum" diye konuştu. 

İsrail Genelkurmay Başkanı, İran'a nasıl ve ne zaman karşılık verileceğiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

İran'ın pazar gecesi İsrail'e 200'den fazla füze ve İHA'yla gerçekleştirdiği saldırıdan sonra gözler Binyamin Netanyahu yönetiminin vereceği tepkiye dönmüştü. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok NATO ülkesi Tel Aviv'e itidal çağrısı yapsa İsrail basınına yansıyan haberler karşı saldırı kararı alınabileceği yönündeydi. ABD, bir karşı saldırıya katılmayacağını ve İsrail'e destek vermeyeceğini Netanyahu'ya bildirmişti.

İsrail televizyonu duyurdu: Savaş resmen başlıyor

 

İsrail'den İran'a misilleme mi geliyor?

 

Erdoğan, Katar üzerinden İsrail'e mesaj gönderdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)