E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail televizyonu duyurdu: Savaş resmen başlıyor---

İsrail televizyonu duyurdu: Savaş resmen başlıyor

İsrail televizyonu duyurdu: Savaş resmen başlıyor
15 Nisan 2024 - 21:24 borsagundem.com

İsrail televizyonu, İsrail Savaş Kabinesi'nin İran'ın gerçekleştirdiği saldırılara karşılık verme kararı alındığını duyurdu

İsrail Savaş Kabinesi, İran’ın saldırısının ardından bir kez daha bir araya gelerek, İran’a yapılacak misillemeyi ele aldı. İsrail televizyonu da Savaş Kabinesi'nin İran saldırısına karşılık verme kararı aldığını duyurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ise “İsrail topraklarına bu kadar çok füze ve İHA fırlatılmasına bir yanıt vereceğiz" dedi.

İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi bir kez daha toplandı. Kabine'nin toplantıda yaptığı tartışmalar ve verdiği kararlar hakkında detay paylaşılmadı.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Kabine'nin İran’a yönelik misilleme yollarını ele aldığı ve bunların İran’a “acı verecek” nitelikte olduğu aktarıldı. Ele alınan seçeneklerin bölgesel bir savaşa yol açmayacağı bildirilen haberlerde, Kabine’nin ayrıca ABD tarafından engellenmeyecek bir yol izlemeyi hedeflediği aktarıldı.

Savaş Kabinesi’nin dün yaptığı toplantıda, İran’a karşılık verilmesi konusunda fikir birliği olduğu, zamanlama ve kapsam konusunda henüz bir karara varılamadığı belirtilmişti.

İsrail televizyonu: Savaş Kabinesi, İran saldırısına karşılık verme kararı aldı

İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etti.

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini öne sürdü.

Haberde, Savaş Kabinesi'nin İran’ın saldırısına karşı “açık ve etkili” bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail’in tepkisinin, İran’ın gerçekleştirdiği “büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı” mesajını vermeyi amaçladığı ifade edildi.

İsrail’in İran’a vereceği “yanıt”ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilen haberde, İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu kaydedildi.

Haberde, Savaş Kabinesi’nin yarın yeniden bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

Kanal 12, daha önceki bir haberinde de, Savaş Kabinesi'nin toplantısında İran'ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığını ve bu seçeneklerin her birinin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" olduğunu öne sürmüştü.

İsrail'den İran'a misilleme mi geliyor?

 

Yatırımcılar İran’dan değil İsrail’den korkuyor

 

İran'ın saldırısı sonrası Tahran Borsası çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi16 Nisan 2024 13:19

    İsrail , fırsattan istifade hem yeni füzelerini deneyecek hem de gaz almış olacak. Abd , orta doğuda savaş istemiyor , çok borçlu , üstelik Ukrayna'da Rusya ile Tayvan vs sorunları ile de Çin ile uğraşıyor. Biz ise karşıdan bakıyoruz , doğru olan da bu. Yurtta Sulh..

  • Artur16 Nisan 2024 10:47

    Tiyatro bunlar, inanmayin

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL16 Nisan 2024 10:17

    Yüce ALLAH kutsal kitabımız KURAN-I KERİM bu yahudilere söyle demiştir.Bakın bir kere azdınız sizlere fazla cezalandırmadım yenilgi ile sizleri af ettim fakat ikinci sefer azacaksınız bunuda biliyorum işte o zaman yer yüzünde bir tahene dahi yahudi kalmayana kadar kökünüzü kurutacağım ve bunu hiç kimse hiç bir güç engelemeyecektir.

  • borsacı16 Nisan 2024 07:17

    israil çok kaşındı mutlaka kaşınmalı ancak iran öpüyor kodumu oturtacak vuruş yok.

  • caner16 Nisan 2024 07:02

    2 Terörist yuvası. Yahudi İTLERİ

  • YORUM 15 Nisan 2024 22:55

    3.Dünya savaşı hayırlı olsun bu israilin sonu olacak Allahın laneti israile ve ona yardımcı olanlara olsun

  • Zilharç16 Nisan 2024 05:37

    Amin. Bence iran da binlarçe nükleer silah İsrail e ve. Müttefikklerene gönderilebilir