E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya ve Belçika Netanyahu'yu kızdırdı---

İspanya ve Belçika Netanyahu'yu kızdırdı

İspanya ve Belçika Netanyahu'yu kızdırdı
24 Kasım 2023 - 21:08 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Gazze'deki katliamı durdurmasını istemesine tepki gösterdi

Gazze'deki katliam konusunda beklediği desteği bulamayan Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in ifadelerine tepki gösterildi.

Başbakanlık açıklamasında, Netanyahu'nun iki liderin sözlerini kınadığı ifade edildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan basın bilgilendirmesine göre de iki ülke liderinin açıklamaları nedeniyle İsrail'de görevli büyükelçileri Bakanlığa çağırılarak kınama mesajı iletildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de İspanya ve Belçika Başbakanlarını teröre destek vermekle itham etti.

İki lideri kınayan Cohen, İsrail'in Gazze'de uluslararası hukuka riayet ettiğini öne sürdü.

Ayrıca Cohen, çatışmalara verilen insani ardından da Gazze Şeridi'ne saldırılarının süreceğini yineledi.

Filistin'i tanıma ve katliama tepki mesajları

İspanya Başbakanı Sanchez, Mısır'da Refah Sınır Kapısında yaptığı açıklamada, "AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır." diye konuşmuştu.

Sanchez, Kudüs'te ayrı ayrı görüştüğü İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "İsrail'in kendini savunma hakkının, aralarında binlerce çocuğun da olduğu Gazze'deki masum sivillerin öldürülmesini içermediğini" söylemişti.

Belçika Başbakanı De Croo da İsrail'i ziyaretinde Netanyahu ile görüşmesi sonrası 10 bin kişinin daha ölmesini istemediklerini vurgulayarak "İsrail'in sivil kayıpları önlemek için daha fazlasını yapması lazım." diye konuşmuştu.

İspanya’dan AB’ye Filistin resti: Siz tanımazsanız biz tanırız

 

İsrail, Hamas'ın salıverdiği 13 rehineye karşılık 39 Filistinliyi serbest bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Kasım 2023 10:40

    İspanyol ve Porketizliler yahudilei sevmez... bu alanda müslümanlar önce birlik olsa kendi içinde sonra Türkiye ile uzlşasa böylece Türk devletinin desteğini alsa... sonra zıt kutup rusya girer ardından çin devrede olur.. Türk dostları pakistan hazartürk kokenlı macaristan.. birde porkesiz ve ispanya geçmişten sevmez yahudileri.. bir tutum ortay açıkar... Araplar yine aynı Çanakkalede, bana en acemi ocağu Türk birliklerini verin Cepheyi terk etmez çalılara girmez, düşmandan kaçmaz, hatları kırılmaz ve yıkılmaz diyen komutan geliyor.. Atatürk... hengi cephe ? google aratın bi. 72. ve 77. alay Çanakkale cephesi... Birlik olamayan , geçmişi ile ortak kültür oluşturamayan araplar millet olamıyor hala. Atatürk Türk Tarih kurumunu, Türk dilini vb neden kurdu ? hala yobaz kafalılar bu kurumlara düşman bide, arap mantında...

  • baran25 Kasım 2023 10:10

    Bu pvng kendiniz Dünya hakimi falan zan ediyor.  Fakaaat bir şekilde Hamas Militanlarının eline geçersen halin nice olur.  Düşmez kalkmaz bir Allah.

  • tv25 Kasım 2023 09:34

    insankatili bebeklerin kanı var elinde