E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİrlanda'da Biden ziyareti öncesi bombalı saldırı engellendi---

İrlanda'da Biden ziyareti öncesi bombalı saldırı engellendi

İrlanda'da Biden ziyareti öncesi bombalı saldırı engellendi
11 Nisan 2023 - 00:58 borsagundem.com

Kuzey İrlanda polisi, ABD Başkanı Biden'ın ziyareti öncesi IRA'nın "provoke amaçlı bombalı saldırı planını" bozduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kuzey İrlanda ve İrlanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kuzey İrlanda polisi, Başkan Biden'ın ziyaretini provoke etmek isteyen IRA'nın bombalı saldırı planını bozduğunu bildirdi.

The Belfast Telegraph'ta yayımlanan habere göre cumhuriyetçi paramiliter grup Yeni IRA'in (Yeni İrlanda Cumhuriyet Ordusu) üyeleri bomba parçaları arıyordu. Adı açıklanmayan bir kaynak gazeteye, "Bomba yapmak için parça arıyorlardı" dedi.

"Gösterişli bir yolla Biden'ın ziyaretini gölgede bırakmak istiyoruz"

Cumhuriyetçi bir kaynak da gazeteye Yeni IRA'in lideri Thomas Mellon'ın, "gösterişli" bir yolla Biden'ın ziyaretini gölgede bırakmak istediğini söyledi.

Kaynak, "Mellon, gösterişli bir eylem yapmak istiyordu ama tüm o PSNI [Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı] baskınları ve Britanya'nın aramalarından sonra Paskalya Pazartesisi'nde (10 Nisan) bir ayaklanmayla yetinmek zorunda kalacak" dedi.

ABD Başkanı Biden'dan 2024 seçimleri için adaylık açıklaması

 

Biden'dan Rusya'yla gerilimi artıracak karar

 

Biden yönetiminden OPEC+ kararına tepki

 

Biden: Suriye’deki ABD üssüne drone saldırısı düzenlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)