E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak’ta hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 100'e çıktı---

Irak’ta hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 100'e çıktı

Irak’ta hükümet karşıtı protestolarda ölü sayısı 100'e çıktı
04 Ekim 2019 - 21:15 borsagundem.com

Irak'ta 1 Ekim’den bu yana devam eden gösterilerde ölü sayısı 100'e yükselirken, yaralı sayısının ise 2 bine yaklaştığı açıklandı.

Irak'ın başkenti Bağdat ile güney kentlerinde "yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle başlayan gösterilerde ölü sayısı 100'e yükseldi. Irak polisinin, üç gündür protestolara devam eden göstericileri dağıtmak için keskin nişancılarla ateş açtığı bildirildi.

Reuters'ın aktardığına göre Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde ölü sayısı 65'e çıktı. Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin, sokağa çıkma yasağına uymayan göstericileri dağıtmak için keskin nişancılarla ateş açtığını belirtti. Protestolarda 190'ın üzerinde yaralı olduğu da aktarıldı.

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu"nun protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor. Gösteriler nedeniyle Bağdat'ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Bugün erken saatlerde devlet televizyonundan açıklamalarda bulunan Abdülmehdi, protestocuların iş imkanları ve kapsamlı reformlar istemekte haklı olduğunu ifade etti. Irak Başbakanı, yakında "tüm Iraklı ailelerin onurlu bir biçimde yaşayabilmeleri için" yoksulluk maaşı sağlayacak bir proje sunacaklarını bildirdi. Abdülmehdi konuşmasının devamında, "Herkes hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli ki güvenli ve istikrarlı bir biçimde yaşayabilelim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sebati Simez05 Ekim 2019 17:54

    abd fransa ingiltereyi ırak tan çıkartın bize verin ırak ı bir sene bilemedin iki sene içinde dünya nın en iyi ülkelerden biri yapar reis.fakat chp için söz veremem.

  • Selahattin Ölmez05 Ekim 2019 11:10

    yüce ALLAH tüm maden ve petrol, doğalgaz müslümanlara vermiş müslümanlar ise emperyalist güçlerin peşine takılıp gidersen ve onlara elindeki imkanları kaptırırsan, daha çok kötü günler geçireceksiniz.bunun tek çözümü abd ve batılı güçleri ülkelerinden tamamen çıkarırlar ise bu krizleri kısa zamanda atarlar yoksa gelecekte işleri oldukca zor.

  • KILIÇ05 Ekim 2019 05:54

    IRAK HALKI SAGDUYULU OLMALI MÜSLÜMAN YAKIP YIKMAZ ÜLKESİNE ZARAR VERMEZ .

  • canbey04 Ekim 2019 21:38

    emperyalıstler petrol zengını ülkeyı bır dılım ekmeğe muhtaç hale getırdıler