E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiInvesco: Gelişmekte olan ekonomilerde güçlü toparlanma bekleniyor---

Invesco: Gelişmekte olan ekonomilerde güçlü toparlanma bekleniyor

Invesco: Gelişmekte olan ekonomilerde güçlü toparlanma bekleniyor
19 Mayıs 2021 - 13:01 borsagundem.com

Wall Street merkezli ünlü yatırım firması Invesco’dan gelişmekte olan ülkelere ilişkin iyimser bir açıklama geldi. Yatırım şirketine göre gelişmekte olan ekonomiler için Kovid krizi geçici bir engel


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid vakalarında ani artışlarla mücadele eden ülkeler için bir miktar ekonomik rahatlama geliyor olabilir. CNBC’nin haberine göre dev Wall Street firması Invesco aşıların gelişmekte olan piyasalar için tüm tabloyu değiştirebileceğini öngörüyor. Yatırım firması gelişmekte olan ülkelerin gelecek yıla kadar geniş tabanlı bir ekonomik toparlanmaya yardımcı olmasını bekliyor.

Invesco Küresel Borsalar Baş Stratejisti Kristina Hooper açıklamasında, “Her şey zamanlamayla alakalı. Bazı engellerin olduğu kesin. Ancak bu engeller doğası gereği kısa vadeli. Gelişmekte olan piyasalarla birlikte güçlü bir yeniden açılma ticareti görebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD ve Avrupa aşı çalışmalarını hızlandırırken, diğer ülkelerse Kovid-19’un yeni varyantlarından uzak kalmakta zorlanıyor. Hindistan ve Singapur son günlerde virüsün en çok görüldüğü ülkeler olarak öne çıkıyor.

Hooper açıklamasında, “Bu yeniden açılma süreci tüm dünyada gerçekleşecek. Söz konusu durum ülkelerin Kovid-19’u nasıl kontrol edebildiklerine bağlı olarak sırayla gerçekleşiyor” görüşlerine yer verdi.

Invesco baş stratejisti kısa vadede ABD’deki ekonomik geri dönüşün küresel anlamda en güçlü dönüş olduğunu düşünüyor. Baş stratejist yılın ikinci yarısında diğer gelişmiş ülkelerin de güçleneceğine inanıyor.

Hooper, "Avrupa hisse senetlerinin şimdiden daha iyi ve dünyanın diğer bölgelerine göre daha güçlü performanslar gösterdiğine dair işaretler görmeye başladık. Güçlü bir yeniden açılma beklendikçe ve ekonomi hızlandıkça bu seyrin önümüzdeki birkaç ay boyunca devam edeceğini düşünüyorum” açıklamasına yer verdi.

Kurvaziyer gemi şirketi Carnival'in bu yaz Avrupa ve Karayipler'deki gemi turlarına devam etme planını açıkladı. Baş stratejiste göre bu durum sürdürülebilir bir küresel ekonomik toparlanma için boğa piyasasının işaretlerini taşıyor.

Ekonomik toparlanmanın merkezi yer değiştirecek

Hooper konuyla alakalı açıklamasında, “Bu ülkelerde giderek daha fazla insan aşılanmaya devam ediyor ve ekonominin yeniden açılması sürecine katılmaya hazırlar. Söz konusu durum, seyahat, eğlence ve hatta giyim gibi alanlara fayda sağlar ve güçlü bir yeniden açılmayı göstermektedir" dedi.

Baş stratejist önümüzdeki aylarda ekonomik toparlanma hızı açısından ABD’nin Avrupa’nın gerisinde kalacağını söyledi. Hooper ekonomik toparlanmanın ivmesine ilişkin ABD şu an için hızlanıyor. Büyümeye karşın trendler oldukça cazip ve bu devam edecek gibi görünüyor. Ancak bir noktadan sonra büyümenin ılımlı hale geleceğinin ve sonrasında diğer ülkelere geçiş yapacağının farkında olmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Bilançolar göz kamaştırırken borsalar neden yükselmiyor?

 

Çip krizinde 'tehlikeli' seviye!

 

Petrolde çift yönlü baskı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ördek YÜNSa cı19 Mayıs 2021 18:22

    Avrupada kendi alanında birinciliğe oynayan şirket 3 aylıkta zarar açıklıyor......Bunlara millet nasıl güvenecek.....Spek hissede istediği gibi at koşturuyor.Sahibi desen bi çare izliyor..........Küçük yatırımcıyı söğüşlenecek salatalık sananlar güven her şeydir..........Fabrika itibarı giderse her şey biter ukalalık yapmayın.......Abd de dev şirketleri sallayan küçük yatırımcılar unutmayın.

  • Sınırsız Fonlama Merkezi KY19 Mayıs 2021 19:07

    Bizde keriz bitmez merak etme birlik asla olmaz bunuda unutma her daim birileri çıkar ortalık tuzlukla sağa sola koşan dolu,örnek vereyim şimdi halka arz için talep toplanıyor mesela ky tek lot almasın bak ne oluyor o zaman ama bunun için birlik lazım,iyi alıştılar herseyi ku ye itelemeye.